Σήμερα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, το να πηγαίνει κάποιος άνθρωπος σε ψυχολόγους ή υπνωτιστές για να μάθει τι ακριβώς ήταν στην περασμένη του ζωή. Κάποιοι θεωρούν πως είχαν αποτέλεσμα, κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως είναι απλά σκευάσματα της φαντασίας τους.
Ένας θεραπευτής, ο Trutz HARDO , έψαξε για τέτοιου είδους υποθέσεις και στην συνέχεια έγραψε ένα σχετικό βιβλίο με τίτλο »Παιδιά που έζησαν ξανά στο παρελθόν: Η μετενσάρκωση του σήμερα», στο οποίο αφηγείται ιστορίες ανθρώπων που περιγράφουν πως θυμούνται και τι θυμούνται, από την περασμένη τους ζωή.

Ειδικοί λένε, πως μία ζωή επιστρέφει ξανά – σύντομα τουλάχιστον- και έχει την δυνατότητα να θυμάται τί ακριβώς συνέβη τότε, μόνο στην περίπτωση που είχε πεθάνει με βίαιο τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι, θυμούνται αμυδρά σκηνές από εκείνο το παρελθόν μίας άλλης ζωής και οι σκέψεις εξασθενούν μετά το 9 έτος της ηλικίας τους.

Παρακάτω, θα σας αναφέρω διάφορες ιστορίες που υπάρχουν στο βιβλίο, καθώς και ιστορίες που αναφέρθηκαν σε αντίστοιχους θεραπευτές και όμως αποδείχθηκαν αληθινές.

Πρώτη ιστορία, είναι, νομίζω, και η πιο γνωστή. Αφορά ένα τρίχρονο αγοράκι εθνικότητας των Δρούζων, και στον πολιτισμό του η ύπαρξη της μετενσάρκωσης είναι αποδεκτή ως γεγονός. Οι Δρούζοι πιστεύουν, ότι τα σημάδια σχετίζονται με τον τρόπο θανάτου σε προηγούμενες ζωές. Έτσι, όταν το συγκεκριμένο αγοράκι γεννήθηκε, έφερε ένα κόκκινο σημάδι στο μέτωπο. Στην ηλικία των τριών ετών, που πια ήξερε πως να μιλάει, όταν ρωτήθηκε πως απέκτησε το σημάδι, εκείνο αποκρίθηκε, πως ήταν από χτύπημα με τσεκούρι που στην συνέχεια έφερε τον θάνατο του. Σαφώς και δεν τον πήρε κανένας στα σοβαρά. Όταν έφτασαν στο χωριό τους, το αγόρι θυμήθηκε το όνομα που είχε σε εκείνη την ζωή του, αλλά και το γιατί
δολοφονήθηκε και από ποιον.

Κατά την επιστροφή τους από το χωριό, το αγόρι τυχαία είδε αυτόν τον άντρα που υποτίθεται πως τον είχε δολοφονήσει. Δεν έχασε ευκαιρία λοιπόν, τον πλησίασε τον ρώτησε: <<Εσύ δεν είσαι ο …;>> και εκείνος απάντησε Ναι. Και συνέχισε, << Είμαι ο γείτονας σου, ο γείτονας που δολοφόνησες με ένα τσεκούρι, πάνω σε μία διαμάχη και στην συνέχεια έθαψες και εμένα και το τσεκούρι σου>>.Στο γεγονός αυτό, βρισκόταν μπροστά ένας Ισραηλινός γιατρός, ο οποίος διηγήθηκε το γεγονός και ανέφερε, πως ο άντρας έγινε κάτασπρος και δεν έφερε καμία αντίρρηση. Στην συνέχεια το αγόρι, αποφάσισε μαζί με τους γονείς του και κάποιους γέροντες από το χωρίο που γνώριζαν την περιοχή, να πάνε να βρούνε το μέρος στο οποίο έλεγε το παιδί πως ήταν θαμμένο το σώμα του. Σε όλη την διαδρομή φυσικά, δεν πήρε τα μάτια του από τον »δολοφόνο» του και επαναλάμβανε συνεχώς την εξής φράση: «Γνωρίζω και πού έχεις θάψει το σώμα μου.>>. Φτάνοντας στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο μικρός, αντίκρισαν ένα »βωμό» από πέτρες. Το πιο ανατριχιαστικό ήταν πως βγάζοντας τις πέτρες από εκεί, είδαν έναν ανθρώπινο σκελετό, με διαμελισμένο κεφάλι και μία τσεκουριά ακριβώς εκεί που λέει ο μικρός το σημάδι. Λίγο παραπέρα, και πάντα καθοδηγούμενοι από το μικρό αγόρι, βρήκαν και το θαμμένο τσεκούρι. Όπως ήταν φυσικό, όλοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οδηγήθηκαν όλα τα ευρήματα στην αστυνομία όπου διαπιστώθηκε, πως όσα ανέφερε ο μικρός πιο πριν ήταν όλα αληθή. Την περίοδο που υποτίθεται πως έζησε ο μικρός την προηγούμενη ζωή του, υπήρχε όντως ένας άνθρωπος με τα ίδια στοιχεία και είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια. Η οικογένεια και οι φίλους του, σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να είχε πάει σε εχθρικό έδαφος λόγο πόλεμου. Στην συνέχεια όμως, μην μπορώντας να αντέξει άλλο ο δολοφόνος, ομολόγησε το έγκλημα του και ζήτησε συγχώρεση από τον πιτσιρικά.

Μία δεύτερη ιστορία, μιλάει για μία κοπέλα, η οποία από τότε που ήταν μικρή είχε έναν φόβο για το νερό που δεν μπορούσε να αιτιολογήσει όπως επίσης είχε ένα σημάδι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, σαν τατουάζ, το οποίο πίστευαν πως ήταν κάποιο σημάδι γέννησης. Φτάνοντας στο 20ο έτος της ηλικίας της, και μετά από ένα συμβάν που είχε, της ήρθε ανάμνηση ότι στην προηγούμενη ζωή της, ο σύντροφος της την ζήλευε πολύ και πάνω σε ένα καβγά την έριξε σε ένα πηγάδι. Τρομοκρατημένη η κοπέλα, το ανέφερε στην οικογένεια της και αμέσως άρχισε να ψάχνει πληροφορίες σχετικά με αντίστοιχα συμβάντα βάση όλων όσων θυμήθηκε η ίδια. Προς έκπληξη όλων στα αρχεία της αστυνομίας βρέθηκε η υπόθεση, στην οποία δεν είχε βρεθεί ποτέ ο δολοφόνος.

Η τρίτη ιστορία, θέλει έναν πατέρα με τον γιο του. Μία μέρα πάνω σε μία συζήτηση πατέρα με υιό, ο μικρός γύρισε και αποκρίθηκε στον πατέρα του το παρακάτω: << Εγώ ήμουν ο πατέρας σου, συγνώμη για όλα Σ’αγαπώ>>. Ο σαστισμένος πατέρας δεν μπόρεσε να κρύψει ούτε τον τρόμο αλλά ούτε και γέλιο του καθώς και φάνταζαν όλα σαν μία φανταστική ιστορία του παιδιού. Όταν όμως ο μικρός εισχώρησε σε λεπτομέρειες που μέχρι και ο ίδιος είχε ξεχάσει ή δεν γνώριζε, (όπως και κανένας μέσα στην οικογένεια), άρχισε να βλέπει την ιστορία με άλλη ματιά. Τότε γύρισε στον γιο του, τον κοίταξε του χαμογέλασε και του απάντησε: << Και εγώ σ’αγαπάω>>.

Υπάρχουν ακόμη πολλές ιστορίες για τέτοια περιστατικά. Όσο τρελά και αν ακούγονται, η αστυνομία όπως και οι ειδικοί τα βρήκαν αρκετά τρομακτικά καθώς όσα στοιχεία αναφέρθηκαν και αναζητούσαν βρίσκονταν εκεί.
Για τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.