Young man have job interview.
 • Υπερβολικές πρόβες
  Εννοείται, ότι θα πρέπει να πάτε σε μια συνέντευξη έτοιμοι να απαντήσετε σε μερικές από τις πιο συχνές και κλασικές ερωτήσεις συνέντευξης. Αν δεν ξέρετε ποιες είναι, τότε το Google σίγουρα θα αποτελέσει σύμμαχό σας! Επομένως αξίζει να αφιερώσετε χρόνο κάνοντας μια πολύπλευρη έρευνα έτσι ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τα ερωτήματα, αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση για αυτά που θα συναντήσετε.
  Ναι μεν θα πρέπει πραγματικά να πάρετε στα σοβαρά αυτή τη διαδικασία, αλλά όχι τόσο σοβαρά ώστε να φαίνεται ότι έχετε προπονηθεί υπέρ το δέον. Ο συνεντευκτής θα είναι σε θέση να το καταλάβει και αυτό δεν αποτελεί πάντα κάτι θετικό για αυτόν, καθώς μπορεί να αποπνέει την αίσθηση ότι είστε ανέντιμοι, γιατί όταν οι άνθρωποι προετοιμάζονται υπερβολικά για μια συνέντευξη, στη συνέχεια, τείνουν να παρουσιάζουν μια απόλυτα τέλεια εικόνα του εαυτού τους.
 • Ακατάλληλη ενδυμασία
  Το εργασιακό dress code έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει ένα πιο χαλαρό περιβάλλον. Έτσι είναι πιθανό να χρειαστεί να αναθεωρήσετε την επικρατούσα άποψη, η οποία αναφέρει ότι σε μια συνέντευξη οι άντρες φορούν πάντα κοστούμι και γραβάτα και οι γυναίκες φούστα και πουκάμισο.
  Αντίθετα, το ντύσιμό σας θα πρέπει να ταιριάζει τόσο με την φιλοσοφία της επιχείρησης, όσο και με αυτό του συνεντευκτή. Το να είστε ντυμένοι κατάλληλα είναι σημαντικό, διότι αν είστε “under-dressed”, μπορεί να ερμηνευθεί ότι δεν έχετε πάρει τη δουλειά σοβαρά. Αντίθετα αν είστε “over-dressed”, ο συνεντευκτής μπορεί να αισθανθεί άβολα παίρνοντας συνέντευξη από κάποιον που μοιάζει σαν να είναι σε υψηλότερη θέση εξουσίας από ότι είναι ο ίδιος.
 • Υπερβολικός ενθουσιασμός
  Ο συνεντευκτής σας δεν είναι κολλητός σας, δεν είναι καν γνωστός σας. Επομένως μην είστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι όταν τον συναντήσετε και μην του «πιάσετε την κουβέντα». Φαίνεται πολύ ψεύτικο και είναι πολύ απωθητικό. Το μόνο σενάριο στο οποίο αυτό έχει πραγματικά νόημα και λειτουργεί είναι αν το άτομο στο οποίο δίνετε συνέντευξη συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Αν είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος, δεν είναι μόνο αποδεκτό για σας να είστε, μάλιστα είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοήσετε είναι ότι θα πρέπει να «ταιριάξετε» τη συμπεριφορά σας με αυτή του συνεντευκτή. Αυτό περιλαμβάνει τη στάση του σώματος, τον τόνο και τον τρόπο έκφρασης-κίνησης. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να γίνετε κάποιοι άλλοι, απλά να μπείτε περίπου στο ίδιο “mood” με τον άνθρωπο απέναντί σας. Αυτό θα τους κάνει πιο άνετους μαζί σας και θα τους τραβήξει την προσοχή αμέσως.
 • Έκθεση των αιτημάτων σας
  Δεν αποτελεί μυστικό το ότι οι άνθρωποι εργάζονται, επειδή έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά η συνέντευξη πολλές φορές δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να θίξετε αυτά τα θέματα. Ο στόχος σας σε μια συνέντευξη πρέπει να είναι ο ίδιος με του συνεντευκτή, ο οποίος είναι να πάρετε απαντήσεις σε ερωτήματα και να βεβαιωθείτε ότι είστε ο κατάλληλος. Αν έχετε απορίες σχετικά με το μισθό και τα οφέλη μπορείτε να ερευνήσετε το πιθανό πακέτο σας διαδικτυακά, κάνοντας διάφορες αναζητήσεις στο Google προκειμένου να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία. Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Glassdoor.com για λεπτομερείς πληροφορίες που αναφέρονται από πρώην ή νυν εργαζόμενους.

 

Για τον Τομέα Έρευνας

Στούπα Σταματία, ΜΒΑ – Υπεύθυνη Εμπορίας και Δημοσίων Σχέσεων ΕΟΕ

1 σχόλιο

 1. δυστυχώς υπάρχουν και από τις δύο πλευρές άχρηστοι… το καλύτερο είναι να ήσαστε ο εαυτός σας ότι και αν ανταμώσετε. Και να μην φοβόσαστε να μιλήσετε για όλα όσα έχετε απορίες.. Η δοκιμή να μην ξεχνάτε γίνετε και για τους δύο.. Υπάρχουν και εργοδότες που απλά «δεν σας κάνουν» !! Ενημερωθείτε καλά για το ποιόν της εταιρίας και αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε συνέντευξη και από κάποιον δεύτερο στην εταιρία.. Γενικά χωθείτε δείξτε ενδιαφέρων και ειλικρινά μην διστάσετε να δείξτε τα συναισθήματα σας όταν ακούτε βλακείες.. (Θα ακούσετε πολλές !!! είναι σίγουρο).

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.