Ναι λοιπόν, οι σκηνές από τις επιστημονικές ταινίες που παρουσίαζαν το 2015 ως το μακρινό μέλλον ήρθαν.Η Toshiba αποφασίζει να φέρει την καινοτομία στην τεχνολογία, προσπαθώντας να περάσει πολλά βήματα μπροστά από τα άλλα μεγάλα brands.

Ανακοίνωσε έναν οπτικό αισθητήρα των 2,1 Megapixel, προορίζοντας τον για χρήση αναγνώρισης της ίριδας του ματιού.

Ο καινούργιος αισθητήρας της Toshiba, κινείται στο φάσμα υπέρυθρων  με την κωδική ονομασία Τ4ΚΕ1 ενώ ταυτόχρονα καλείται να ανταποκριθεί με πλήρης επιτυχία στις νέες ανάγκες που προκύπτουν λόγω των μελλοντικών smartphone και την προσπάθεια των κατασκευαστών ώστε να βάλουν πιο πολλούς βιομετρικούς αισθητήρες εκτός από την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι ηλεκτρονικές συσκευές με βιομετρικούς αισθητήρες δεν είναι κάτι νέο για την αγορά, ιδίως την δεδομένη στιγμή μια και μετά το iPhone 5S της Apple θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι μιας συσκευής σε σημείο να μην θεωρείται καν κάτι νέο.

Παράλληλα η αναγνώριση της ίριδας του ανθρώπινου ματιού ανοίγει ένα νέο, πλήρως ανεξερεύνητο πεδίο, το οποίο “κινδυνεύει” να γίνει το νέο top hit στην αγορά αυτήν τη στιγμή. Με τεχνολογία BSI CMOS,optical format 1/7.3 και φυσικά τα 2.1 Megapixel του μπορεί συμπληρωματικά να προσφέρει εικόνες 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους αισθητήρες CMOS είναι ότι έχει την ικανότητα να κρατήσει τις εικόνες της ίριδας του ματιού σε καλύτερη ανάλυση. Έχοντας πάντα αυξημένη ευαισθησία στο φάσμα υπερύθρων, ξεχνώντας το χρώμα που λαμβάνουν οι υπόλοιποι κοινοί αισθητήρες των smartphones.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.