Ο όρος Indigo (βιολετί χρώμα), προέρχεται από την Nancy Ann Tappe, γνωστή για τα βιβλία της πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με την Tappe, από παλαιότερο γραπτό της: <<Το φαινόμενο ‘’Indigo’’, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις εκπληκτικότερες αλλαγές της ανθρώπινης φύσης, που έχουν καταγραφεί ποτέ στην κοινωνία. Το χαρακτηριστικό ‘’Indigo’’, περιγράφει το ενεργειακό μοτίβο της ανθρώπινης συμπεριφοράς που υπάρχει σε ποσοστό πάνω από το 95% των παιδιών, τα οποία γεννήθηκαν την τελευταία δεκαετία (από το 1980 και μετά). Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν παγκοσμίως και τελικά οι άνθρωποι Indigo θα αντικαταστήσουν όλα τα άλλα χρώματα. Όταν είναι μικρά παιδιά, οι Indigo αναγνωρίζονται εύκολα από τα ασυνήθιστα μεγάλα, διαυγή μάτια τους. Υπερβολικά έξυπνα, πρώιμα αναπτυγμένα παιδιά με εκπληκτική μνήμη και ισχυρή επιθυμία να ζήσουν ενστικτωδώς. Aυτά τα παιδιά της επόμενης χιλιετίας είναι ευαίσθητες, προικισμένες ψυχές με εξελιγμένη συνείδηση, και έχουν έρθει εδώ για να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον παλμό της ζωής μας και για να δημιουργήσουν μία γη, μία υδρόγειο και ένα είδος. Είναι η γέφυρα μας προς το μέλλον>>.

Το Indigo είναι το χρώμα μεταξύ με μπλε και μωβ. Το ανακάλυψε η Nancy Ann Tappe, στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ή αλλιώς στην αύρα τους. Αν και στην αρχή παρατηρούσε μόνο έντεκα χρώματα, με τον καιρό ανακάλυψε άλλο ένα που το ονόμασε έτσι.

Αν κάποιος είναι Indigo αναγνωρίζεται σε μικρή ηλικία. Γι’ αυτό και τα παιδιά αυτά ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα προς την συμπεριφορά τους. Έχουν αυξημένη συνείδηση, διαφορετικό τρόπο σκέψης από τους υπόλοιπους ανθρώπους, έχουν αυξημένη διαίσθηση, μπορούν να γευτούν και να μυρίσουν αυτά που δεν αντιλαμβανόμαστε κοινοί άνθρωποι και άλλα πολλά.

Αυτό τα επηρεάζει ιδιαίτερα στο σχολείο είτε στην απόδοση τους στα μαθήματα αφού δεν θέλουν να πηγαίνουν σχολείο, είτε στην συναναστροφή τους με τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτά τα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία μας και συχνά είναι δυστυχισμένα. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος να έρθει πιο κοντά μαζί τους, είναι η ισότητα αφού θεωρούν τον κόσμο άδικο, άνισο, χαοτικό.

Τα παιδιά Indigo χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς φωνές. Συχνά τους βοηθούν οι ενεργειακές θεραπείες όπως το ρέικι.

Η συνεννόηση με αυτά τα παιδιά, ξεκινά από την κατανόηση γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να πληροφορηθούν για το ιδιαίτερο αυτό χάρισμα πολλών παιδιών που υπάρχει στην αύρα τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις, τα παιδιά Indigo πιστεύεται πως είναι τηλεπαθητικά και έχουν δυνάμεις να ταξιδεύουν στον χωροχρόνο, κάτι το οποίο δεν έχει αποδειχθεί απολύτως.

paidia-tou-93-20100104

Δέκα σημαντικά χαρακτηριστικά για να καταλάβουμε αν κάποιο παιδί είναι Indigo είναι τα εξής:

  • Έρχονται στον κόσμο με ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι (και συχνά λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο).
  • Έχουν ένα αίσθημα ότι <<δικαιούνται να είναι εδώ>>, και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.
  • Η προσωπική αξία δεν είναι θέμα. Συχνά αυτά τα παιδιά αναφέρουν στους γονείς <<ποιοι είναι>>.
  • Αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την απόλυτη εξουσία (εξουσία χωρίς εξήγηση ή επιλογή).
  • Απλώς δεν κάνουν κάποια πράγματα, για παράδειγμα το να περιμένουν στην ουρά είναι δύσκολο γι’ αυτά.
  • Απογοητεύονται με συστήματα που έχουν προσανατολισμό προς την τελετουργία και που δεν απαιτούν δημιουργική σκέψη.
  • Συχνά βλέπουν καλύτερους τρόπους για να κάνουν πράγματα, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται αντικομφορμιστές απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα.
  • Μοιάζουν αντικοινωνικά εκτός εάν είναι με το δικό τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Το σχολείο συχνά είναι κοινωνικώς υπερβολικά δύσκολο γι’ αυτά.
  • Δεν θα ανταποκριθούν στην πειθαρχία μέσω της ενοχής.
  • Δεν διστάζουν να σου δείχνουν τι χρειάζονται.

 

Για τον Τομέα Έρευνας

Στέλλα Ταμπάκη, δημοσιογράφος

 

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου