Σε κάποιους ίσως να ακούγεται σοκαριστικό σε άλλους πάλι όχι. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το φαινόμενο της νεκροφιλίας, το συναντάμε γύρω μας, όλο και πιο συχνά.

franken-700x650-456x300  

Ο ορισμός της λέξης «νεκροφιλία»

Νεκροφιλία ονομάζουμε την αγάπη για τα νεκρά πράγματα. Για την ακρίβεια στην περίπτωση αυτή, ονομάζουμε το είδος αγάπης για νεκρά όντα.

Κάποιοι το θεωρούν σαν νόσο, άλλοι πάλι κάποια ιδιαίτερη «ανωμαλία» του κάθε ανθρώπου.

Υπάρχουν διάφορες πτυχές της νεκροφιλίας και δυστυχώς την έχουμε συναντήσει σε όλες. Νεκροφιλία θα πούμε για κάποιον που θέλει να έχει σεξουαλικές σχέσεις με κάποιο πτώμα, ένας άνθρωπος  που κρατάει τα σώματα νεκρών (είτε είναι συγγενείς, είτε όχι),  ακόμη και σε ένα τύπου μαυσωλείο τον ονομάζουμε επίσης νεκρόφιλο.  Όμως η πιο διαδεδομένη μορφή της νεκροφιλίας την συναντάμε στις μουμιοποιήσεις.

12455336439763005_lTT0lsbx_b-456x300

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το φαινόμενο αυτό, αυξάνεται όλο και περισσότερο. Ιδιαίτερα μέσα από κάποια είδη μουσικής. Το στυλ, το ντύσιμο, η εμφάνιση όπως και η συμπεριφορά είναι καταλύτης  για τον χαρακτήρα του ανθρώπου και για όσα θα θελήσει να επιλέξει. Κάποιοι βέβαια πιστεύουν πως ακόμη και μέσα από στοίχους  τραγουδιών αναπτύσσεται η έλξη της νεκροφιλίας ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Παρατηρούμε την νεκροφιλία αρχικά στην αρχαία Αίγυπτο, όπου μουμιοποιούσαν τους νεκρούς τους και έπειτα τους λάτρευαν, στη συνέχεια συναντούμε τον Φρανκενστάιν με ένα διαφορετικό είδος νεκροφιλίας. Ήθελε απεγνωσμένα να αναστήσει ένα νεκρό σώμα, παίρνοντας κομμάτια από άλλα νεκρά πτώματα.

Egyptian

Ιστορίες νεκροφιλίας

  • Γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης, έχει φτιάξει ειδικό χώρο κάτω από το σπίτι του (τύπου υπόγειο), και έχει τα φέρετρα με τους γονείς του διότι δεν μπορεί να τους αποχωριστεί.
  • Το 1920, ο γερμανικής καταγωγής Καρλ Τάνζερ, βρήκε εργασία στο νοσοκομείο United States Marine Hospital της Φλόριντας, γνωστός με το όνομα Καρλ Φον Κόζελ, ήταν υπεύθυνος βακτηριολόγος στην πτέρυγα φυματίωσης του νοσοκομείου. Το 1931, ο μοναχικός Φον Κόζελ γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του. Ο Κόζελ για χρόνια έβλεπε στα όνειρά του μια όμορφη μελαχρινή κοπέλα και όταν η 22χρονη Κουβανή καλλονή Μαρία Ελένα Μιλάγκρο ντε Όγιος επισκέφτηκε το νοσοκομείο για μια απλή εξέταση, πίστεψε πως ήταν η προσωποποίηση της κοπέλας που έβλεπε στον ύπνο του. Με λύπη ο Κόζελ της γνωστοποίησε ότι έπασχε από φυματίωση, την αρρώστια-μάστιγα εκείνης της εποχής. Έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες να την σώσει, εκείνη πεθαίνει. Κάθε μέρα την επισκεπτόταν στο Μαυσωλείο μέχρι την στιγμή που την έκλεψε και την κρατούσε σε ένα σπιτάκι και την μουμιοποίησε. Με το πέρασμα των χρόνων, ανακατασκεύασε τμήματα του σώματος της, γέμισε με κουρέλια το κουφάρι της κοπέλας, έβαζε κερί στο πρόσωπο της για να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της και αντικαθιστούσε το τριχωτό της κεφαλής της με πραγματικά μαλλιά. Τη στήριζε με σύρματα πιάνου και την άλειφε με αρωματικά έλαια για να καλύψει την μυρωδιά σήψης που ανάβλυζε από το σώμα της. αγόραζε καθημερινά καινούρια ρούχα και διάφορα καλλυντικά ενώ τοποθέτησε και πέπλο στο «συζυγικό» κρεβάτι όπου τα βράδια πίστευε ότι μιλούσαν για τον έρωτα τους. Πολλοί τους είχαν δει από το παράθυρο να χορεύει μαζί με το πτώμα της νεκρής κοπέλας.
  • Γνωστός παρουσιαστής του εξωτερικού, σαν εθελοντής σε γνωστό νοσοκομείο της χώρας, ασελγούσε στα σώματα των νεκρών.

Υπάρχουν χιλιάδες ακόμη περιπτώσεις, άλλες πιο σοκαριστικές άλλες ίσως όχι τόσο.

Είναι άραγε όντως είδος αγάπης, ή μήπως κάποια άλλη ψυχική διαταραχή;

 

Για τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.