Μπορεί η  Google να προσπαθεί από το 2010 να καταφέρει να καθιερώσει το δικό της web-friendly video format αλλά οι πληροφορίες δείχνουν ότι τώρα θα συνεργαστεί με τις Amazon, Cisco, Intel, Microsoft, Netflix και Mozilla. Μέσω ανακοίνωσης των εταιρειών η νέα σύμπραξη θα έχει το όνομα Alliance for Open Media με στόχο το νέο video format να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Αρχικά θα είναι γραμμένο σε ανοικτό κώδικα και βελτιστοποιημένο για web καθώς και ευέλικτο για χρήση σε όλες τις μοντέρνες συσκευές και οποιοδήποτε bandwidth.

Τα τελευταία νέα λένε πως το format θα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει συσκευές χαμηλών δυνατοτήτων με ένα ανάλογο hardware και θα είναι διαθέσιμο τόσο για επαγγελματικό όσο και για ερασιτεχνικό υλικό.

Η ποιότητα θα είναι υψηλή ακόμη και σε streaming πραγματικού χρόνου καθώς και σε κρυπτογράφηση για την μέγιστη ασφάλεια του χρήστη.

Ο Gabe Frost στέλεχος της Microsoft και εκτελεστικός διευθυντής της Alliance for Open Media δήλωσε “οι απαιτήσεις των πελατών για την απόδοση των media αυξάνονται καθημερινά και η εκπλήρωση των προσδοκιών τους απαιτεί τη συνεργασία όλων των δυνάμεων. Η Alliance for Open Media φέρνει κοντά τους κορυφαίους ειδικούς στον χώρο για τη δημιουργία μιας ανοικτής, χωρίς δικαιώματα λύσης νέας γενιάς για τα videos”.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.