Το Κιλελέρ,είναι ένα χωριό,27 χιλιόμετρα από την Λάρισα. Εκεί,τον Μάρτιο του 2010,διαδραματίστηκε μια από τις κορυφαίες στιγμές του αγροτικού αγώνα. Ορμώμενοι από τις εξαγγελίες του στρατιωτικού συνδέσμου και μετά από αγώνες τόσων ετών για αναδασμό,οι αγρότες,βλέποντας την κυβέρνηση του Στεφάνου Δραγούμη να κωλυσιεργεί,οι αγρότες, θελήσανε να κάνουνε συλλαλητήριο. Η Κυβέρνηση,έδωσε εντολή στον στρατό να τους εμποδίσει και στο εν λόγω χωριό,οι στρατιώτες,ανοίξανε πυρ,σκοτώνοντας 2 χωρικούς και τραυματίζοντας δεκάδες.

Το περιστατικό,συνετάραξε,όχι μόνο την Θεσσαλία,αλλά το πανελλήνιο και απετέλεσε την αρχή του τέλους της κυβέρνησης αυτής που υπερασπιζότανε τα συμφέροντα των μεγαλοτσιφλικάδων,πολλοί από τους οποίους,είχανε συνεργασία με τους Τούρκους.

Σήμερα,στο σημείο της σφαγής,υπάρχει ένα άγαλμα,στο οποίο,γίνονται τιμητικές εκδηλώσεις την ημέρα του συμβάντος-6 Μαρτίου.

Για τον Τομέα Έρευνας

Βασίλης Δεληβέρης, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.