Το τελευταίο επάγγελμα που θα περιμένατε να ακούσετε ότι έχει αρκετά προβλήματα για να καταφύγει στην απεργία είναι αυτό των ανθρώπων που δίνουν την φωνή τους για τις χαρακτηριστικές φράσεις των αγαπημένων σας video games.

Οι ηθοποιοί που προσφέρουν τις φωνές τους για τους χαρακτήρες γνωστών και μη video games σκέφτονται να ξεκινήσουν απεργία με αφορμή τις συνθήκες εργασίες έχοντας ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η πληρωμή τους.

Η ένωση που τους αντιπροσωπεύει αποζητά καλύτερη ασφάλεια και πληρωμή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν λόγω “φωνητικού στρες” όπως και λοιπών φωνητικών απαιτήσεων.

Συμπληρωματικά θα ήθελαν έναν πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στους φωνητικούς ηθοποιούς και αυτούς που ασχολούνται με τον τομέα motion pictures.

maxresdefault

Τα μέλη της ένωσης έχουν δικαίωμα ψήφου με διάρκεια έως και ένα μήνα.

Η επίσημη ανακοίνωση των Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists αναφέρει πως αν το 75% των μελών συμφωνήσει, τότε όλα τα ενεργά μέλη θα απεργήσουν.

Ένα από τα αιτήματα θέλει τους ηθοποιούς που θα “εκτίθενται” φωνητικά προκαλώντας έτσι μεγάλο στρες να ελαχιστοποιούν τις ώρες εργασίας στις δύο.

Επίσης από την στιγμή που κάποιο παιχνίδι κάνει πωλήσεις αξίας 2 εκατομμυρίων, ο ηθοποιός θα δικαιούται κάποια οικονομικά bonus.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.