Άλλη μία χρονιά για την πολύτιμη – με κάθε έννοια – έκθεση IFA 2015, το τεχνολογικό παιδί-θαύμα της Ευρώπης έληξε με επιτυχία φιλοξενώντας παρουσιάσεις των πιο γνωστών εταιριών όπως Samsung, Motorola, Lenovo, Huawei και Panasonic.

2015-09-02-image-11

Ξεκινώντας με την Sony η οποία έκλεισε τα στόματα που θέλανε την οικογένεια των Xperia να αργοπεθαίνει λανσάροντας μία νέα σειρά Xperia κινητών, τρία για την ακρίβεια και μάλιστα μπορούμε πλέον να μιλάμε για το πρώτο κινητό με 4k ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα τα ονόματα των συσκευών που προβλέπεται να ανεβάσουν κατά πολύ την αξία της Sony είναι τα εξής: Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact και Sony Xperia Z5 Premium.

2015-09-03-samsung-1200

Η Samsung με την σειρά της ανάλωσε κατά πολύ τον χρόνο της παρουσίασης αναφερόμενη στα πλυντήρια της εταιρίας ενώ αργότερα μοιράστηκε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες πάνω στο καινούργιο project της ονομαζόμενο SmartHub. Συμπληρωματικά παρουσίασε και το νέο Ultra HD Blu Ray player όπως και έναν αισθητήρα που εισχωρεί στο κρεβάτι και σας παρακολουθεί να κοιμάστε, ναι λοιπόν αν και δεύτερης ανάγνωσης το νέο project της Samsung έρχεται για να κλέψει την παράσταση. Για τους πιο απαιτητικούς gadget-άκιδες το νέο Gear S2 smartwatch σας θα μπορεί να συνεργάζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό με το αυτοκίνητο σας μέσω της εφαρμογής Galaxy Car Mode.

ANDROIDPIT-MOTO-360-2-2015-ifa2015-19-w782

Στην πλέον πολυποίκιλη αγορά των smartwatch φαίνεται να θέλει να συμμετέχει και η Motorola μέσω του έξυπνου ρολογιού Moto 360. H οθόνη των 1.56 ιντσών θα συνοδεύετε από ανάλυση 360 x 330 ενώ όσοι επιλέξουν την οθόνη των 1.37 ιντσών θα έχουν μία ανάλυση 360 x 325.Παραμένοντας στην πλέον αγαπημένη κατηγορία των έξυπνων ρολογιών η LG παρουσίασε το Urban Luxe Watch πριν το σόου σώζοντας λίγο χρόνο στην σκηνή για οικιακά σκεύη-gadget νέας γενιάς. Ήταν ξεκάθαρο πως η LG ήθελε να στρέψει όλη της την προσοχή πάνω στις τηλεοράσεις της όπου όχι μόνο θα έχουν ανάλυση 4k αλλά ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει ανάμεσα στις curved και τις κλασσικές flat TVs ( 55 και 65 ίντσες).

 

Κλείνοντας την επίδειξη της η LG θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να ανακοινώσει και την συνεργασία της με την Amazon, τον νέο προμηθευτή υλικών για τα TV sets.

 

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.