Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, η συλλογή πετρωμάτων των κατοίκων του Κεμπέκ στον Καναδά. Στην κοιλάδα του ποταμού Harricana, παράξενες πέτρες ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού. Επίπεδες από την μία πλευρά και φουσκωτοί από την άλλη, με διάφορα σχέδια χαραγμένα επάνω τους.

Η δημιουργία τους οφείλεται στην εναπόθεση ανθρακικού ασβεστίου πάνω στις πέτρες, γεγονός που τους δίνει ασυνήθιστο σχήμα, μοναδικό κάθε φορά. Οι ντόπιοι ονομάζουν τις πέτρες “FairyStones” -“Πέτρες της Νεράιδας”- και συνηθίζουν να τις συλλέγουν και να τις χρησιμοποιούν ως γούρια και φυλαχτά, πιστεύοντας ότι μια καλή νεράιδα τους προστατεύει από τα κακά πνεύματα και τους φέρνει υγεία και ευημερία.

Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι οι πέτρες μπορεί να έχουν σχηματιστεί κάτω από έναν παγετώνα, που υποχώρησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Τέτοιου είδους πέτρες υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους ποταμούς του Καναδά, με κύριο ποταμό τον Harricana. Το όνομά του ο ποταμός το πήρε από τη λέξη “AlgonquinNanikana”, που σημαίνει «το ποτάμι των μπισκότων” -μπισκότα είναι οι επίπεδες πέτρες της νεράιδας.

Από τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.