Το αυθεντικό Mortal Kombat ήταν ένα arcade παιχνίδι που βγήκε το 1992.

Είκοσι παιχνίδια, δύο ταινίες και μία τηλεοπτική σειρά μετά, το franchise κατάφερε να χτίσει μία γιγάντια παγκόσμια κοινότητα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια βέβαια κανείς δεν κατάφερε να βρει το κρυμμένο μενού που βρισκόταν στο πρώτο παιχνίδι, μέχρι που τα μέλη του Cutting Room Floor βρήκαν τον  κωδικό που εν τέλη κατάφερε να έχει πρόσβαση.

Αυτός ο κωδικός φαίνεται να έμεινε κρυμμένος τόσο καιρό γιατί οι χρήστες του παιχνιδιού θα έπρεπε να το πληκτρολογήσουν τόσο γρήγορα που το καθιστά αδύνατο.

Λέγεται EJB menu, με αφορμή το όνομα του δημιουργού Ed J Boom.

_88460542_mortalkombatejbmenu_crf

Από αυτό το μενού έχετε πρόσβαση στην επεξεργασία των μεγαλύτερων σκορ, να επιλέξετε κατευθείαν την τελική πίστα και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που δημιούργησαν οι developers για να τεστάρουν το software.

‘Easter eggs’

Μυστικά κρύβονται παντού σε παιχνίδια και εφαρμογές, συχνά είναι αστεία μεταξύ των δημιουργών ή διάφορα fun facts μόνο οι αφοσιωμένοι παίκτες θα καταλάβουν. Αυτά λοιπόν είναι τα Easter Eggs(= πασχαλινά αυγά).

Αν είστε γεννηθείς της γενιάς που πρόλαβε το Microsoft Excel 97, θα σαν είναι οικείος ο μοβ «κόσμος»  στον οποίο μπορούσατε να πετάξετε. Εκεί ήταν κρυμμένη και μία πλακέτα με τα ονόματα των δημιουργών του.

_88462581_excel97

Το  Word 97 είχε επίσης ένα παιχνίδι pinball κρυμμένο που ήταν πολύ διασκεδαστικό και παραγωγικό.

Τhe Legend of Zelda

Σχεδόν όλα τα παιχνίδια του Legend of Zelda κρύβουν το πρόσωπο του Mario κάπου, άλλωστε και τα δύο σε τελική ανάλυση είναι φτιαγμένα από την Nintendo. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το κλασσικό Ν64 Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Αν πάτε τον Link στο Κάστρο Hyrule και βρείτε το σωστό μέρος, μπορείτε να κοιτάξετε μέσα από το παράθυρο και να δείτε δύο θολά πορτρέτα του Mario και της πριγκίπισσας Peach.

_88462587_ootmarioportrait_nintendo

Halo: Cuddling Evolved

Το πρώτο παιχνίδι Halo είχε ένα εξαιρετικά δύσκολο επίπεδο, αλλά αν τα καταφέρετε να φτάσετε μέχρι το τέλος θα βιώσετε ένα πολύ θερμό τέλος. Ο στρατιώτης Major Johnson αγωνίζεται με ένα Elite μέχρι που μία έκρηξη τους αναγκάζει να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους. Ο  Johnson  ανοίγει την αγκαλιά του διάπλατα και λέει » Αυτό ήταν μωρό μου, κράτα με»  .

_88464603_haloending_bungie

 

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου