Συχνά τον τελευταίο καιρό, έτυχε και βρέθηκα σε συζητήσεις με ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα. Αναφέρθηκαν πολλοί, σε μία περίεργη παρουσία μίας μαυροφορεμένης γυναίκας, που έτυχε να δουν  αλλά κανένας άλλος δεν μπόρεσε να την δει.

Μυστήριο ή παραφροσύνη;

Ας τα πάρουμε από την αρχή.  Η πρώτη ιστορία που άκουσα ήταν μίας κοπέλας 27 χρόνων η οποία έχασε την μητέρα της περίπου στα 15 της. 9 χρόνια πριν αρρωστήσει η μητέρα της έβλεπε συνεχώς κοντά της μία γυναικεία μαυροφορεμένη μορφή να την κοιτάει. Όταν την ρωτήσαμε πως έμοιαζε, μας  είπε πως ήταν φιλική, της χαμογελούσε και ήταν σαν να είχε το πρόσωπο της μητέρας της, μόνο που δεν ήταν η ίδια.  Στην αρχή δεν της φάνηκε περίεργο και ρωτούσε τους γονείς της ποια ήταν η συγκεκριμένη κυρία που τους επισκέπτονταν συχνά. Όταν όλοι συνεχώς της έδιναν την ίδια απάντηση – ότι δηλαδή δεν υπήρχε ποτέ καμία κυρία- τότε η ίδια άρχισε να φοβάται τόσο έντονα σε σημείο που φοβόταν να περάσει από το μέρος (μέσα στο σπίτι), στο οποίο συνήθιζε να στέκεται αυτή η φιγούρα. Η φιγούρα αυτή εξαφανίστηκε μόλις αρρώστησε βαριά η μητέρα της και από τότε ποτέ δεν την ξανά είδε, αλλά ούτε μίλησε σε κανέναν για αυτό.

Προειδοποιητικό σημάδι;

Μου έκανε εντύπωση αυτή η ιστορία, γιατί καθώς μου την αφηγούνταν η κοπέλα, έβλεπα στο πρόσωπο της έναν φόβο να την κυριεύει, ακόμη και στην σκέψη εκείνη. Και καθώς το συζήτησα με άλλα άτομα, μέσα στην παρέα βρήκα ακόμη έναν ο οποίος είχε δει κάτι αντίστοιχο πάλι σε νεαρή ηλικία, μόνο που αυτήν την φορά ήταν απογευματινές ώρες. Εκείνος μου είπε πως μία δυο φορές στο παρελθόν είχε δει στην πόρτα του δωματίου του να στέκεται μία παρόμοια μορφή και να τον κοιτάει αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε α διακρίνει μορφή, έτσι πίστεψε πως θα ήταν κάποια γιαγιά του που ήρθε για επίσκεψη. Έτσι σηκώθηκε πήγε να χαιρετήσει αλλά ο πατέρας του του είπε πως κανένας δεν ήταν μέσα στο σπίτι.

Μία τρίτη, τελείως διαφορετική ιστορία που έχω ακούσει, είναι για εκείνους που επρόκειτο να πεθάνουν ή που βρίσκονται σε κώμα και όταν συνέρχονται, λένε πως έβλεπαν 3 γυναικείες φιγούρες, που ήξεραν ότι είναι εκεί για αυτούς. Κάποιοι τις αποκάλεσαν και Μοίρες.

Μέχρι τώρα ξέραμε για την γυναικεία μορφή κατά την διάρκεια της νύχτας. Την λεγόμενη ‘’ΜΟΡΑ΄΄.

Αυτό τι είναι, προειδοποίηση για κάτι κακό που έπεται; Παιχνίδια μυαλού; Ή έντονη φαντασία;

Ότι και να είναι πραγματικά και οι τρεις μαρτυρίες, πιστεύουν πως αυτό τους συνέβη στην πραγματικότητα.

Για τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου