1. Uffici- Florence

 

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου. Το ίδιος το κτίριο που φιλοξενεί το μουσείο μαζί με πολλά από τα εκθέματα του είναι δωρεά των Medici μιας φημισμένης δυναστείας Ιταλών τραπεζιτών. Πολλά από τα εκθέματα του μουσείου θεωρούνται από τα πιο σημαντικά έργα της Αναγέννησης. Το κτίριο του μουσείου θεωρείται ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία παγκοσμίως από αρχιτεκτονικής απόψεως και περιλαμβάνει δύο πτέρυγες που χωρίζονται από την Piazza Uffici  που βρίσκεται στο κέντρο του μουσείου.

 

  1. The Israel Museum Jerusalem

Φιλοξενεί πάνω από 500.000 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο περιλαμβανομένων και τοπικών έργων, αυτό είναι το πιο σημαντικό μουσείο του Ισραήλ. Πολλά από τα εκθέματα που βρίσκονται εδώ έχουν σημαντική σχέση με την Εβραϊκή ιστορία και κουλτούρα. Το μουσείο έκανε τα εγκαίνια του τον Μάιο του 1965.

 

  1. Alte Nationalgalerie Berlin

 

Η πινακοθήκη αρχικά άνοιξε το 1861 ως “National Gallery of Prussia” (Εθνική Πινακοθήκη της Πρωσίας). Υπήρχαν μόνο 262 εκθέματα αρχικά στην πινακοθήκη, παρόλα αυτά ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά από τότε. Η δομή της πινακοθήκης θυμίζει Ρωμαϊκό Ναό και οι συλλογές της αποτελούνται κυρίως από κλασσικά ρομαντικά έργα, μαζί με έργα από τον Γαλλικό ιμπρεσιονισμό. Υπάρχουν επίσης, και κάποια έργα μοντέρνας τέχνης από τις αρχές του 20ου αιώνα.

 

  1. National Gallery of Modern Art Delhi

Η Εθνική Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης στο Δελχί ιδρύθηκε από την Ινδική κυβέρνηση το 1954. Φιλοξενεί έργα Μοντέρνας Τέχνης από Ινδούς καλλιτέχνες, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά έργα ξένων καλλιτεχνών που τα δημιούργησαν στην Ινδία. Σήμερα το Μουσείο φιλοξενεί πάνω από 14.000 διαφορετικά αντικείμενα κάνοντας το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό ίδρυμα στην Ινδία.

 

  1. Museum Kampa Prague

Αυτό το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης φιλοξενεί πολλά έργα από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη με έμφαση σε τσέχικα έργα από την Πράγα. Τα περισσότερα από τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο ανήκαν σε μια πλούσια χήρα την Meda Mladek. Το μουσείο έκανε τα εγκαίνια του το 2003 και το όνομα του οφείλεται στην τοποθεσία του βρίσκεται στο νησί Kampa στις όχθες του ποταμού Vltava.

 

  1. Hermitage Museum St. Petersburg

Αυτό το μουσείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα παλαιότερα στον κόσμο και είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό της Ρωσίας. Χτίστηκε το 1764 υπό τις διαταγές της Ρωσίδας αυτοκράτειρας Μεγάλης Αικατερίνης. Τις πόρτες του άνοιξε στο κοινό 100 χρόνια αργότερα το 1852.  Φιλοξενεί πάνω από 3 εκατομμύρια αντικείμενα, περιλαμβανομένης και της μεγαλύτερης συλλογής από πίνακες  και αποτελείται από 6 ιστορικά κτίσματα. Ένα από αυτά τα κτήρια είναι το Winter Palace που φιλοξένησε διάφορους Ρώσους τσάρους στο πέρασμα του χρόνου.

 

  1. Van Gohg Museum Amsterdam

Το Μουσείο Van Gohg είναι το πιο γνωστό μουσείο στην Ολλανδία μετά το σπίτι της Άννα Φρανκ. Πήρε το όνομα του από τον σπουδαίο ζωγράφο που εκτιμήθηκε από τον ολλανδικό λαό. Είναι λυπηρό να σκεφτεί κανείς ότι πέθανε χωρίς να γνωρίζει πόσο σημαντική υπήρξε η δουλειά του στην παγκόσμια τέχνη. Το μουσείο επίσης φιλοξενεί έργα του Πικάσο και του Γκογκέν.

 

  1. Smithsonian American Art Museum Washington

 

Το Smithsonian Μουσείο Τέχνης ανήκει στο Ινστιτούτο Smithsonian Στην Ουάσιγκτον. Είναι ένα από τα 18 μουσεία του Ινστιτούτου που συλλογικά φιλοξενεί πάνω από 137 εκατομμύρια έργα τέχνης. Το Αμερικάνικο Μουσείο Τέχνης προβάλει έργα  όπως του Georgia O’ Keeffe, John Singer Sargent, Edward, Hopper, Wilsom Homer και Albert Birstdt.

 

9.National Gallery London

 

Η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο ιδρύθηκε το 1824 φιλοξενεί τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συλλογές έργων της Δυτικής Ευρώπης που δημιουργήθηκαν μεταξύ του 13ου  και 19ου αιώνα Υπάρχουν περισσότερα από 2.300 πίνακες που όλοι ανήκουν στο Βρετανικό κράτος. Το μουσείο έχει είσοδο ελεύθερη.

 

10.Versailles Paris

Το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα πιο πλούσια και καταπληκτικά παλάτια που υπήρξαν ποτέ. Έχει φιλοξενήσει αναρίθμητες γενιές του οίκου των Bourdon και χτίστηκε κατά τον 17ο αιώνα με τις οδηγίες του Λουδοβίκου του XIV. Ήταν η έδρα της πολιτικής εξουσίας στο βασίλειο της Γαλλίας μέχρι την Γαλλική Επανάσταση του 1789. Οι κήποι του παλατιού είναι ατελείωτοι και το ίδιο το παλάτι είναι φορτωμένο με χλιδή που σπάνια έχει συναντηθεί ξανά. Αφήνει όποιον το επισκέπτεται έκθαμβο.

 

Για τον Τομέα Βιογραφιών και Κουλτούρας Πολιτισμών

 

Σοφία Μαγουλιώτη, Υπεύθυνη Τομέα Βιογραφιών και Κουλτούρας Πολιτισμών

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.