Αρκετές, ιστορίες υπάρχουν, που να κρύβουν μέσα τους, ένα μυστήριο. Στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα, στον κόλπο της Νάπολης, υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται “Parco di Sommerso Gaiola”. Είναι στην ουσία, πολλά μικρά νησάκια. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει περισσότερο, είναι τα δύο μικρά νησιά τα οποία ενώνονται με μία μικρή γέφυρα και αποτελούν το Gaiola island.

Το νησί, πήρε αρχικά το όνομα του, από τις διάσπαρτες σπηλιές, που βρίσκονται, στην ακτή της Posillipo μιας και πήρε το όνομα του, από την Λατινική λέξη cavea, που σημαίνει σπηλιά.

Αρχικά, το μικρό νησί ήταν γνωστό ως Euplea, προστάτης της ασφαλούς πλοήγησης, και ήταν ο τόπος ενός μικρού ναού, προς τιμήν, της Θεάς Αφροδίτης.

Στο συγκεκριμένο νησάκι, ο μύθος, για μεταφυσική δραστηριότητα, φωνές και φαντάσματα, δίνουν και παίρνουν καθώς είναι εγκαταλελειμμένο – το ένα τμήμα του- και κανένας δεν τολμάει να πατήσει εκεί.

Από την εποχή των Ρωμαίων, υπάρχουν πολλά ερείπια, που τα περισσότερα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ο μύθος, πως ο πρώτος άνθρωπος, που κατοίκησε στο νησί, ήταν ένα ερημίτης, τον οποίο, τον αποκαλούσαν “μάγο”, έρχεται να σφραγίσει, την ιστορία, γύρω από τα υπερφυσικά φαινόμενα, που λένε πως έχουν συμβεί εκεί. Μετά, από αυτόν, τον λεγόμενο “μάγο”, όσοι προσπάθησαν να να κατοικήσουν στο νησί, πέθαιναν μυστηριωδώς, έτσι προήλθε και η ιστορία, του “καταραμένου” νησιού.

Μύθος, που έχει βάση στην πραγματικότητα. Οι περίεργοι θάνατοι, ξεκίνησαν την δεκαετία του ’20, όταν ο επόμενος, ιδιοκτήτης του νησιού, ο Ελβετός Hans Braun, βρέθηκε νεκρός και τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, πράγμα, που συντάραξε τότε, τους ντόπιους. Λίγο καιρό, αργότερα, η γυναίκα του βρίσκεται, πνιγμένη στη θάλασσα.

Επόμενος στη λίστα, ήταν ο Γερμανός, Otto Grunback, που άφησε την πνοή του, ξαφνικά, από καρδιακή προσβολή.

gaiola-island-26

Παρ’ όλη την ψυχωτική ιστορία του, υπήρξε και άλλος, ιδιοκτήτης, ο  Maurice – Yves Sandoz, τον οποίο, τον ακολούθησε η ίδια διεστραμμένη τύχη, αυτοκτόνησε μέσα στο ψυχιατρείο της Ελβετίας.

Η αυτοκτονία, διαδέχθηκε, τον επόμενο, ιδιοκτήτη του, τον Γερμανό βιομήχανο, Baron Paul Karl Langheim, λόγω της οικονομικής του καταστροφής.

Στην “τύχη¨ του νησιού, βρέθηκε ακόμη ένας άντρας ονόματι, Gianni Agnelli. Ως δια μαγείας, ήταν και ο μόνος που επέζησε, δεν μπορούμε να πούμε, το ίδιο και για την οικογένεια του. Μπορεί η μαύρη ώρα, να μην του χτύπησε την πόρτα, δεν ισχύει όμως το ίδιο, για τον γιο του που αυτοκτόνησε, όσο και για τον ανιψιό του, που πέθανε στα 33 του χρόνια, από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο επόμενος, ιδιοκτήτης του σπιτιού, ήταν ο πολυδισεκατομμυριούχος Paul Getty, που είχε παρόμοια τύχη, με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, αν και ο ίδιος επέζησε, κακοποιοί, απήγαγαν τον εγγονό του.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε και άλλος ιδιοκτήτης. Ο τελευταίος, λοιπόν, ιδιοκτήτης, Gianpasquale Grappone , φυλακίστηκε, λόγω μία εταιρίας που είχε.

Εφημερίδες, μίλησαν ξανά, για την «Gaiola Malediction» το 2009, μετά τη δολοφονία του Φράνκο Ambrosio και της συζύγου του Giovanna Sacco, στον οποίο ανήκε η βίλα απέναντι από το νησί.

Μαρτυρίες, θέλουν, να ακούγονται παράξενοι ήχοι και φωνές, από το νησί, καθώς πολλές μαρτυρίες, λένε, που τα βράδια, βλέπουν ανήσυχες “ψυχές”, που περικυκλώνουν το νησί, και μέσα από την θάλασσα, ακούγονται φωνές, ζητώντας βοήθεια.

Δεν είναι, αφύσικο λοιπόν, που η μόνιμη ονομασία του πλέον είναι  Gaiola – Το Καταραμένο Νησί….

Για τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.