Πολλές φορές έχουν υπάρξει έξυπνες ιδέες για εφευρέσεις από διάφορες χώρες, οι οποίες δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Για ποιον λόγο όμως;

Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι ιδέες αυτές ήταν ατυχής ή μη υλοποιήσιμες και άλλοι είναι εκείνοι που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας.  Ποια είναι όμως η μοναδική αλήθεια;

Τις τελευταίες ώρες έχει απασχολήσει τα μέσα το θέμα για τις δοκιμές στο <<Πλοίο Φάντασμα>> που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ. Ο στρατός των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα πολεμικό πλοίο, σχεδιασμένο να παρακολουθεί τα υποβρύχια των εχθρών. Το γεγονός είναι όμως, ότι το πλοίο δεν θα έχει καθόλου ναύτες αλλά θα καθοδηγείται. Το Sea Hunter είναι το νέο μυστικό όπλο του ναυτικού των ΗΠΑ.

Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για το πλοίο αυτό. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι δεν είναι πρωτότυπη η ιδέα και βέβαια δεν είναι ιδέα των Αμερικανών. Την ιδέα αυτή την είχε πριν καιρό ένας Έλληνας. Είχε σχεδιάσει ένα πλοίο, είτε για εμπορικούς είτε για στρατιωτικούς λόγους, το οποίο δεν θα είχε καθόλου πλήρωμα. Όταν έδειξε τα προσχέδια για την συγκεκριμένη εφεύρεση, την οποία την ονόμασαν -πλοίο φάντασμα-, κάποιοι έσπευσαν να την εξαφανίσουν. Λίγο καιρό μετά και εφόσον η ιδέα ξέρανε πως δεν θα υλοποιούταν πλέον, οι ΗΠΑ, ζήτησαν από τον Έλληνα εφευρέτη να τους πουλήσει τα σχέδια και να αποποιηθεί από τα δικαιώματα. Κάπως έτσι, κάποιοι πιστεύουν πως φτάσαμε να μιλάμε σήμερα για την εφεύρεση του αμερικάνικου στρατού.

Δεν είναι όμως η μόνη εφεύρεση που πιστεύουν πως η ιδέα κλάπηκε ή πουλήθηκε σε άλλη χώρα και ειδικά στην Αμερική.

Για τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.