Ο ελβετικός οίκος σοκολατοποιίας Barry Callebaut παρουσιάζει τη σοκολάτα Ruby, το 4ο είδος σοκολάτας, 80 χρόνια μετά τη δημιουργία της λευκής σοκολάτας από τη Nestle.

Μαύρη, γάλακτος και λευκή. Αυτά είναι τα τρία είδη σοκολάτας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κυκλοφορία παγκοσμίως. Όμως, ο οίκος σοκολατοποιίας Barry Callebaut, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και επεξεργαστές κακάο, ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο, 4ο είδος σοκολάτας, τη σοκολάτα «Ruby».

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρίας, αυτό το νέο είδος σοκολάτας προσφέρει μία εντελώς νέα γεύση, η οποία δεν είναι πικρή, γαλακτώδης ή γλυκιά αλλά φρουτώδης και ιδιαίτερα απαλή. Μέσα από 13 περίπου χρόνια έρευνας, η εταιρία κατάφερε να ξεκλειδώσει τα μυστικά του σπόρου κακάο, μέσα από μία καινοτόμο διαδικασία που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να αναπτυχθεί.

Αναφέρεται πως η σοκολάτα Ruby προέρχεται από τον σπόρο κακάο Ruby, όμως δεν πρόκειται για ανακάλυψη ενός νέου είδους κακάο, αλλά για χρήση απλών σπόρων κακάο, οι οποίοι έχουν περάσει από μία διαφορετική διαδικασία επεξεργασίας, η οποία, φυσικά, αποτελεί μυστικό της εταιρίας. Οι συγκεκριμένοι σπόροι προέρχονται από το Εκουαδόρ, τη Βραζιλία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Μπορεί να αποκαλείται «Ruby» (ρουμπινί, κόκκινη), όμως το χρώμα της είναι πιο κοντά στο ροζ. Η σοκολάτα Ruby παίρνει το χρώμα αυτό από τη σκόνη που εξάγεται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των σπόρων κακάο και δε προστίθενται χρώματα ή φρούτα για να παραχθεί το χρώμα αυτό.

Η σοκολάτα Ruby αποκαλύφθηκε σε μία αποκλειστική εκδήλωση κυκλοφορίας στη Σαγκάη, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Clay Gordon, από τον δημοφιλή ιστότοπο “The Chocolate Life”, παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δοκίμασε τη σοκολάτα Ruby, και ανέφερε σε άρθρο του που ακολούθησε πως στη σοκολάτα Ruby δεν υπάρχει η χαρακτηριστική γεύση κακάο, η οποία συνδέεται με τη σοκολάτα. Αναφέρει επίσης ότι το άρωμά της είναι ελαφρύ και φρουτώδες και απουσιάζει η γλυκύτητα που χαρακτηρίζει τις περισσότερες λευκές σοκολάτες, όπως και πολλές σοκολάτες γάλακτος.

Μέσα από έρευνες της εταιρίας στις αγορές της Βρετανίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και των Η.Π.Α, διαπιστώθηκε η πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν τη σοκολάτα Ruby, ακόμα και σε υψηλές τιμές.

Ο Peter Boone, Διευθύνων Σύμβουλος Καινοτομίας & Ποιότητας της εταιρίας, δήλωσε: «Ο οίκος Barry Callebaut έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στη σοκολάτα και το κακάο παγκοσμίως. Έρευνα σε πολύ διαφορετικές αγορές επιβεβαιώνει ότι η σοκολάτα Ruby όχι μόνο ικανοποιεί τις νέες ανάγκες των καταναλωτών που βρίσκονται, κυρίως, ανάμεσα στους νέους αλλά και ότι υπάρχει υψηλή πρόθεση αγοράς σε διαφορετικές τιμές πώλησης. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τους συνεργάτες μας για την εισαγωγή αυτής της καινοτομίας στην αγορά και να καταστήσουμε τη νέα σοκολάτα Ruby διαθέσιμη στους κατασκευαστές σοκολάτας και στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο ως τον τέταρτο τύπο σοκολάτας μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή.»

Νένα Πασβάντη, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.