Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Από προσωπικό ενδιαφέρον ασχολείται με την έρευνα και την αρθρογραφία, διατηρώντας ένα δικό του ιστόχωρο, την Ανόπαια Άτροπο, αρθρογραφώντας θέματα της επιλογής του. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, σχολιάζει, μέσα από την δική του ματιά και έρευνα, τόσο την εγχώρια όσο και την διεθνή πολιτική.

1.Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών;
Από μικρός μου άρεσε η τεχνολογία και με ώθησε να ακολουθήσω αυτές τις σπουδές.

2. Εκτός από τους υπολογιστές, ασχολείστε και με την έρευνα, αλλά και την δημοσιογραφία. Πως προέκυψε αυτή η ενασχόληση;
Καθαρά από προσωπικό ενδιαφέρον

3.Διατηρείται τον ιστόχωρο, Ανόπαια Άτροπος, ποιος ήταν και είναι ο σκοπός της δημιουργίας του;
Να έχω ένα χώρο ανεξάρτητο που να βάζω δικά μου θέματα χωρίς να βασίζομαι σε «φαύλους» ανθρώπους που νομίζουν ότι διοικούν τα Μ.Μ.Ε.

4.Θα ήθελα να εστιάσουμε στην πολιτική τόσο την ελληνική όσο και την διεθνή. Πως θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών την χώρα μας;
Κανένας επηρεασμός. Το μόνο που αποδείχθηκε είναι η πανευρωπαϊκή άνοδος της ακροδεξιάς που αναμένεται και στις επόμενες εκλογές και στην Ελλάδα.

5. Σημαντικό ζήτημα στις Γερμανικές εκλογές είναι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος. Ποιος ο λόγος της ανόδου της ακροδεξιάς;
Η νέα παγκόσμια τάξη βάζει πάντα δύο πιόνια, ένα αριστερό και ένα δεξί να μαλώνουν, ώστε ο άμοιρος λαϊκός κόσμος να παρακολουθεί σαν χαζός την διαμάχη πληρώνοντας παράλληλα χωρίς αντίδραση φόρους και εισφορές ως εισιτήριο στο τσίρκο που προανέφερα. Στην πραγματικότητα κάθε αρχηγός είτε δεξιού είτε αριστερού κόμματος στην Ευρώπη αποτελεί έναν εκκολαπτόμενο Μασόνο χαμηλού βαθμού που με κάθε εκλογικό αποτέλεσμα ανεβαίνει κλίμακα.

6. Ένα άλλο φλέγον ζήτημα είναι η διαμάχη των ΗΠΑ με την Β. Κορέα. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός τους;
Για μεν την Β. Κορέα να παίξει το πιόνι του κακού και για την Αμερική του καλού ώστε η κοινή γνώμη να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και να ξεχάσει όλα τα υπόλοιπα.

7. Ένα διαχρονικό ζήτημα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ. Πως θα μπορούσε η Ελλάδα να λύσει το πρόβλημα; Την εμποδίζει κάποιος;
Με καθαρά στρατιωτική λύση. Την εμποδίζει υποτίθεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία ως φίλος των Σκοπιανών. Για μεν την Ευρωπαϊκή Ένωση η κατάσταση της Ισπανίας έδειξε ότι κανένας δεν την παίρνει σοβαρά υπόψη για δε την Τουρκία μέχρι να πάρει μυρωδιά θα έχει τελειώσει το θέμα.

8. Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία σκοπεύει να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό στο Ναυτικό και την Αεροπορία της. Πως μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή με βάση τις οικονομικές της δυσκολίες;
Ας βρει πρώτα πιλότους η Τουρκία και μέχρι να έρθει η νέα φουρνιά πιλότων, δηλαδή τουλάχιστον 6 χρόνια, βλέπουμε. Για την Ελλάδα καθαρά άνοιγμα σε όλες τις χώρες που παράγουν όπλα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά σε καμία περίπτωση στήριξη από την εχθρό των Ελλήνων, Ρωσία. Για μένα ο παλαιός εχθρός της Ελλάδας είναι οι Σλάβοι και όχι η Τούρκοι.

9. Για το τέλος, ποια είναι η άποψη σας για τον Αλέξη Τσίπρα;
Ένας φαιδρός για την ηλικία του πολιτίσκος που χάρη αποφάσεων διαφόρων στοών ανέβηκε στην εξουσία. Ας προσέχει την ψυχική του υγεία και να πάει στο καλό.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.