Στις μέρες μας η τεχνολογία προχωράει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Μέρα με τη μέρα παρουσιάζονται νέες συσκευές και λειτουργίες, χρήσιμες έως και απαραίτητες πλέον στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Αναμφισβήτητα, το κινητό τηλέφωνο συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά ευρήματα της τεχνολογίας. Χρησιμοποιείται τόσο ως μέσο επικοινωνίας αλλά και ως μέσο ψυχαγωγίας, ενώ μπορεί να συμβάλλει επίσης στην εργασία, στις αγορές ή και στο διάβασμα.

Η χρησιμότητά του, λοιπόν, το καθιστά πλέον ως το “δεξί χέρι” του καθενός κι αυτό κάνει τις εταρίες κινητών τηλεφώνων να επενδύουν όλο και περισσότερο στην κατασκευή καινοτόμων συσκευών που θα δελεάσουν κάθε αγοραστή. Σε αυτό στοχεύει και η ιαπωνική εταιρία Motorola, κατασκευάζοντας ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα μπορεί από μόνο του να επισκευάσει τη σπασμένη του οθόνη. Το γεγονός αυτό έχει ήδη εντυπωσιάσει τον κόσμο καθώς η σπασμένη οθόνη αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Ένα μικρό χτύπημα ή πέσιμο μπορεί να σπάσει την οθόνη του κινητού ή μέρος αυτής και τότε το κινητό πρέπει να σταλθεί στις υπηρεσίες service, γεγονός που απαιτεί μεγάλη διάρκεια αναμονής και συνήθως επιφέρει υψηλό χρηματικό κόστος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η λύση που ετοιμάζεται να δωθεί από την Motorola θα αποτελέσει την ιδανική εκδοχή service και θα βάλει τέλος σε αυτό το μόνιμο άγχος κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου.


Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς πώς θα πραγματοποιείται αυτή η αυτοεπισκευή. Με βάση, λοιπόν, αυτή τη μοναδική πατέντα της εταιρίας, η οθόνη αφής του κινητού τηλεφώνου θα μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση της θερμότητας. Πιο συγκεκριμένα, για να πραγματοποιηθεί αυτό η εταιρία χρησιμοποίησε ένα ειδικό πολυμερές υλικό το οποίο μπορεί να αλλάξει τη μορφή του και να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα. Αυτό συμβαίνει με την πολύ γρήγορη αλλαγή της θερμότητάς του. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η συσκευή θα έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει σε ποιο σημείο ακριβώς έχει σπάσει η οθόνη για να κάνει τη επισκευή μόνο εκεί.Το σωτήριο αυτό υλικό μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οθόνη LED ή LCD και μπορεί ακόμη να έχει έναν αισθητήρα αφής χωρητικού τύπου.

Τέλος, η επισκευή που όπως είπαμε απαιτεί τη χρήση θερμότητας, θα μπορεί να γίνεται τόσο με τη χρήση θερμότητας από τη συσκευή όσο και από τη θερμότητα του χρήστη.

Αυτή η είδηση χαρακτηρίζεται ως ιδανική πάνω στο πρόβλημα τησ σπασμένης οθόνης ενός κινητού, ωστόσο δεν πάυει να έχει και την αρνητική της πλευρά και δεν είναι άλλη παρά η εξωτερική εμφάνιση που θα δημιουργεί στο κινητό. Το συγκεκριμένο αυτό πολυμερές υλικό, μολονότι θα φτιάχνει τεχνικά την οθόνη, θα την “χαλάει” αισθητικά καθώς, σύμφωνα με τους ειδκούς, αναφέρεται πως θα μοιάζει φθηνό και δεν θα έχει αυτή τη φινέτσα και τη κομψότητα που έχουν πλέον τα νέα κινητά τηλέφωνα. Πολλοί χρήστες,έτσι, πρόκειται να βρθούν σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη αγορά λόγω της εμφάνισης της εν λόγο οθόνης. Βέβαια, φαίνεται πως αυτό δεν θα επηρεάσει τις συσκευές που προορίζονται για παιδιά καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η εμφάνιση και η αισθητική παίζουν δευτερεύοντα ρόλο.

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.