Ο Χάρης Κουτσιαύτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, σπούδασε Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού, καθώς και Τεχνικός Οικιακών Υπολογιστικών Συστημάτων. Η ενασχόλησή του με τα UFO άρχισε στη νεαρή ηλικία των 10 ετών. Το 2009 δημιούργησε τη δικτυακή σελίδα της ομάδας «UFO’s & ALIENS TRUTH (Greek community)» και έκτοτε ασχολείται τακτικά με τις εμφανίσεις UFO. Περιστασιακά γράφει στα μεγαλύτερα περιοδικά μυστηρίου της χώρα μας, είναι αρθρογράφος του «UFO-Hunters.com», ενώ από το 2012 γράφει στο δωρεάν διαδικτυακό περιοδικό «eT». Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

-Πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον σας για την έρευνα εξωγήινων μορφών ζωής;

Ήμουν 10 ετών όταν έπεσε στα χέρια μου ένα απόκομμα εφημερίδας που μιλούσε για την πιθανότητα να μας επισκέπτονται ευφυή όντα από άλλους πλανήτες. Θυμάμαι μάλιστα ότι έκοψα με το ψαλίδι το άρθρο πριν διαβάσει ο πατέρας μου την εφημερίδα, μία κίνηση που τον εξόργισε λίγο. Έως τα πρώτα εφηβικά μου χρόνια, η συλλογή αποκομμάτων εφημερίδων και περιοδικών που αφορούσαν τα εξωγήινα συμβάντα γιγαντώθηκε και συμπλήρωσε ένα 100φυλλο σχολικό τετράδιο που αποτέλεσε ένα αξιόλογο λεύκωμα με υλικό που θα ζήλευαν, σήμερα, πολλοί ερευνητές! Μάλιστα, το λεύκωμα αυτό, το Δεκέμβριο του 2009, ήταν η πρώτη πηγή ενημέρωσης της νέο-δημιουργηθείσας ιστοσελίδας μου «UFOs & Aliens Truth Greek community» (www.ufotruth-gr.blogspot.com).

Όμως, το 2009, 9 μήνες πριν αποφασίσω να φτιάξω την ιστοσελίδα για το φαινόμενο των UFO και των εξωγήινων επισκεπτών, συνέβη και κάτι ακόμα που έδωσε την ώθηση να φτάσω εδώ που έφτασα: Υπήρξα, κατά τύχη, ο ίδιος μάρτυρας ενός A.T.I.A. (δηλαδή ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου)! Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαρτίου του 2009 όταν ένα άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εμφανίστηκε ακριβώς πάνω από την πόλη των Καλαβρύτων και στάθηκε εντελώς ακίνητο για αρκετά λεπτά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από εμένα, και περίπου στο ίδιο ύψος (αφού βρισκόμουν σε υπερυψωμένο σημείο). Μόλις το είδα καμία λογική εξήγηση δεν είχε απομείνει στον εγκέφαλό μου για να ξανακλείσω την κουρτίνα του δωματίου που ενοικίαζα. Έμεινα εκεί και το κοίταζα παγωμένος για λίγα δευτερόλεπτα, φέρνοντας στη μνήμη μου τον 10χρονο εαυτό μου. Τα πιστεύω αυτού του πιτσιρικά ήταν μπροστά μου, ήταν αληθινά, και αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να τα καταγράψω με την αναλογική βιντεοκάμερά μου, όπως και έκανα. Μετά από ένα δίλεπτο καταγραφής γύρισα προς το μπουφέ για να πάρω τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να το πλησιάσω με το αμάξι όσο το δυνατόν κοντύτερα. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι το ακίνητο φως στο νυχτερινό ουρανό είχε εξαφανιστεί χωρίς να προλάβω να δω που πήγε. Ακόμα το θυμάμαι. Ήταν πολύ κοντινό και φωτεινό για αστέρι. Δεν ήταν τηλεκατευθυνόμενο drone γιατί, ακόμα και σε άπνοια, τα μικρά αντικείμενα μετακινούνται από τα πολύ μικρά ρεύματα αέρα. Αυτό ήταν εντελώς ακίνητο. Στο ζουμ της κάμερας φαίνεται αμυδρά η εναλλαγή τριών χρωμάτων (άσπρο, ροζ, πράσινο) που αποκλείει να ήταν φωτοβολίδα ή μικρό αερόστατο. Μετά από ανάλυση ενός καθαρού καρέ του βίντεο, το αντικείμενο με προβλημάτισε ακόμα περισσότερο. Έμοιαζε σαν αυτούς τους ιπτάμενους δίσκους που έχουν αναφέρει εκατομμύρια αυτόπτες μάρτυρες σε όλο τον κόσμο, με την διαφορά ότι αυτός είχε μία ενεργειακή μπάλα φωτός από κάτω του. Τα χρόνια πέρασαν, άνοιξα την ιστοσελίδα «UFOs & ALIENS TRUTH Greek community», έγραψα περισσότερα από χίλια άρθρα για UFO, έμαθα αστρονομία και τα πάντα για τα φυσικά φαινόμενα, διάβασα εκατοντάδες αναφορές συμπολιτών μας, μίλησα σε εκπομπές, έγραψα σε περιοδικά και ξένες ιστοσελίδες αλλά, ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που κοιτάω αυτό το βίντεο… δεν ξέρω πραγματικά τι βλέπω. Ξέρω όμως τι βλέπω πίσω από αυτό το Α.Τ.Ι.Α . Αυτό τον πιτσιρικά που μεγάλωσε, σπούδασε, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά και συνεχίζει να ζει την καθημερινότητα όπως όλοι αλλά ταυτόχρονα μπορεί να βλέπει και αρκετά πιο πέρα από τον μικρόκοσμό του.

«UFO στα Καλάβρυτα, 14 Μαρτίου 2009»-Ποιο είναι το πεδίο δράσης σας;

Το πεδίο δράσης μου είναι όλες οι πτυχές του φαινομένου της εξωγήινης ζωής και επισκεψιμότητας. Πολλοί νομίζουν ότι αυτό είναι μόνο ένα πράγμα και το ονομάζουν «ουφολογία». Όμως δεν είναι. Αν δεχθούμε την ουφολογία σαν το γενικό όρο αυτών των ερευνών, τότε αυτός διαχωρίζεται στα εξής επιμέρους τμήματα: UFOs & ιπτάμενοι δίσκοι, απόρρητο διαστημικό πρόγραμμα, αρχαίοι εξωγήινοι, αγρογλυφικά, εξωβιολογία, εξωγήινη επισκεψιμότητα, επαφικοί, απαχθέντες, στενές επαφές και εξωγήινες βάσεις. Ο κάθε παραπάνω κλάδος έρευνας στις ΗΠΑ (τη χώρα της ουφολογίας), αποτελεί εντελώς ξεχωριστό πεδίο ερευνών. Π.χ. οι κυνηγοί UFOs δεν έχουν καμία σχέση, ούτε κοινά ενδιαφέροντα, με τους μελετητές των αγρογλυφικών μηνυμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με τους επαφικούς, αυτούς δηλαδή που έχουν στενές επαφές 3ου τύπου ή ισχυρίζονται ότι μιλούν τηλεπαθητικά με φωνές από το διάστημα! Εγώ ασχολούμαι με όλα τα παραπάνω γιατί είμαι αναγκασμένος να τα γνωρίσω στο ελληνικό κοινό που ή τα αγνοεί ή τα έχει πληροφορηθεί λάθος από τις εστίες παραπληροφόρησης της χώρας μας.

-Πως θα εξηγούσατε σε έναν αναγνώστη, που δεν έχει γνώσεις πάνω στο θέμα, τι είναι εξωγήινοι και UFOs;

Γενικότερα, ο λόγος μου είναι αρκετά απλός. Αποφεύγω να χρησιμοποιώ εξειδικευμένη ορολογία ή πολυσύνθετες άγνωστες λέξεις για να παρουσιάσω κάτι που αφορά αυτά τα θέματα. Θεωρώ ότι ο σωστός ερευνητής (στην παρούσα φάση), ο επιστήμονας ή ο συγγραφέας, όταν θέλει να απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους θα πρέπει να μιλά τη γλώσσα των πολλών. Όταν μιλά την γλώσσα των λίγων μπορεί να γίνεται πιο εντυπωσιακός, όμως απευθύνεται μόνο σε αυτούς που ήδη γνωρίζουν το θέμα ή σε αυτούς που συνήθως απολαμβάνει να τον χειροκροτούν. Σε αυτή την παγίδα, δυστυχώς, πέφτει η πλειοψηφία των επιφανών ερευνητών και συγγραφέων της χώρας μας. Και θεωρώ ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους της παρακμής του ανεξήγητου.
Απαντώντας, τώρα, στο παραπάνω ερώτημά σας, θα έλεγα με «απλά ελληνικά» στον αναγνώστη ότι: «ως εξωγήινους ονομάζουμε ένα έξω-από-τη-Γη φάσμα οντοτήτων που ξεκινά από απλές μορφές που μοιάζουν με βακτήρια έως όντα με πολιτισμούς πολύ πιο εξελιγμένους από τον ανθρώπινο. Ως UFOs (Unidentified Flying Objects), όλα τα άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα που δεν εξηγούνται με τη λογική και μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και τα υποθετικά διαστημικά σκάφη αυτών των εξελιγμένων εξωγήινων πολιτισμών.»

-Υπάρχουν έρευνές σας μέσα από τις οποίες έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε πραγματική επίσκεψη ή και θέαση;

Η δουλειά του ερευνητή είναι να ερευνά και όχι να καταλήγει σε συμπεράσματα. Ο ερευνητής δεν είναι πιστός, αλλιώς δεν θα μπορεί να είναι αντικειμενικός και συνάμα αξιόπιστος στις κρίσεις του. Η ουφολογία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας με παραπάνω από 70 χρόνια ζωής και κανείς δεν μπόρεσε να παρουσιάσει αδιάψευστα στοιχεία έως σήμερα. Οπότε αν κάποιος νομίζει ότι έχει λύσει το μυστήριο πλανάται πλάνην οικτράν.

Στην περίπτωσή μου, έχω δει τρεις φορές Α.Τ.Ι.Α. έως τώρα (στα Καλάβρυτα, τα Οινόφυτα και τον Πόρο) και καμία των περιπτώσεων δεν μπόρεσε να αξιολογηθεί ως κάτι φυσικό ή ανθρώπινο. Αλλά και πάλι η απάντηση δεν αρκεί για να αποδείξει 100% ότι μιλάμε για κάποια μορφή εξωγήινης δραστηριότητας. Και η έρευνα συνεχίζεται…

«UFO κοντά σε αεροπλάνο, Πόρος, Ελλάδα, 21 Ιουλίου 2014»-Ποιες ενδείξεις προδίδουν την επίσκεψη εξωγήινων σε μία περιοχή;

Άνθρωποι που έχουν βιώσει παύση χρόνου, απαχθέντες με παράξενα παρά-ιατρικά σημάδια επάνω τους και απώλεια μνήμης, μαζικές αναφορές αγνώστων ιπτάμενων σκαφών πάνω από πόλεις, ραδιενεργά αποτυπώματα ιπτάμενων δίσκων σε χωράφια, ανεξήγητα ενεργά πεδία σε σημεία συντριβών, είναι μερικά από τα συμβάντα που προδίδουν επισκέψεις εξωγήινων όντων. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω ερευνήσει εδώ στη χώρα μας όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.

-Πείτε μας λίγα λόγια για το γνωστό διαδικτυακό περιοδικό «eT», στο οποίο είστε αρχισυντάκτης.

Ο κύριος λόγος που δημιουργήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου το, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό «eT» (https://issuu.com/greekuforeview) ήταν η παραπληροφόρηση που πήγαζε από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των blog στη χώρα μας. Η δωρεάν ενημέρωση του κόσμου είχε γίνει χαοτική. Ημιμαθείς θαυμαστές του φαινομένου με σκοπό τα ευκαιριακά χρηματικά οφέλη μέσα από τα προχειροφτιαγμένα blog τους, βομβάρδιζαν καθημερινά τον ανθρώπινο εγκέφαλο με αναδημοσιεύσεις ανυπόστατων μεταφρασμένων άρθρων, καλύπτοντας τις σοβαρές δημοσιεύσεις των λίγων καλών ιστοσελίδων. Η μόνη σωτηρία των κόπων μας ήταν να ενωθούμε, όχι όμως σε κάτι που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας. Δηλαδή, σε ακόμα μία ιστοσελίδα, στον αχανή ωκεανό των ιστοσελίδων. Αλλά σε κάτι μοναδικό. Έτσι, μαζί με το Νίκο Αποστολόπουλο της ομάδας «Ερ.Ε.Ν.Ζω», τον Σωτήρη Μπαρσάκη του «Strange Files», τον Chris Andreou από την Καλιφόρνια (της δικτυακής πύλης «GPAUFON») και τη γραφιστική ομάδα της «AXT.team» ξεκινήσαμε, τον Γενάρη του 2013, το τελευταίο μεγάλο επίτευγμα της ελληνικής ουφολογίας. Το δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό «eT», που θεωρείται μία άκρως επιτυχημένη κιβωτός των σοβαρών ερευνών και αναπτύξεων μας για τις γενιές που έρχονται. Σήμερα, πεντέμισι χρόνια μετά, με δύο νέα μέλη στην ομάδα, την ερευνήτρια πολιτισμικής ανθρωπολογίας και λαογραφίας Δήμητρα Καλλινίκου και την μεταφράστριά μας Μαρία Καμπουρέλη, σχεδιάζουμε το 11ο τεύχος μας…

«Χάρης Κουτσιαύτης, Μαρία Καμπουρέλη, Νίκος Αποστολόπουλος σε συνάντηση των συντακτών του περιοδικού eT»
-Διαχειρίζεστε επίσης την ιστοσελίδα «UFO’s & Aliens Truth». Tι μπορεί να βρει εκεί κάποιος ενδιαφερόμενος;

Στην ιστοσελίδα του «UFOs & ALIENS TRUTH Greek community» με τη σοβαρή έρευνα, μακριά από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, σε όλο το φάσμα του φαινομένου των UFO και με την κυκλοφορία περισσότερων από χιλίων ιδιόχειρων διαδικτυακών άρθρων συνολικά, κατάφερα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να αναδείξω τα παλαιότερα θέματα με τη σύγχρονη ματιά αλλά και να δημιουργήσω το μεγαλύτερο database των νέων εγχώριων καταγραφών. Οπότε, σε αυτή την ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς τα πάντα! Άγνωστες ιστορίες εξωγήινης επισκεψιμότητας, εγχώριο υλικό, βίντεο της ομάδας, σπάνιες φωτογραφίες, απόρρητα έγγραφα, όπως και μερικές εξαιρετικές έρευνες που έχω πραγματοποιήσει και μπορούν να χαρακτηριστούν ως νέες βάσεις για περισσότερη έρευνα από τους μεταγενέστερους ερευνητές που θα τολμήσουν ν’ ασχοληθούν. Αυτές είναι, η πρωτότυπη μελέτη που πραγματοποίησα το 2012 για τη σχέση της psychedelic μουσικής με τα κρυφά εξωγήινα μηνύματα που προορίζονται για την αφύπνιση του ανθρώπινου γένους (ένα θέμα αφιερωμένο στους Έλληνες επαφικούς), η κάλυψη και η ανάδειξη του μπλε φωτεινού αντικειμένου που εμφανιζόταν πάνω από τον Υμηττό το ίδιο έτος, η αποκάλυψη της αρχαιότερης γραφής της Ανθρωπότητας που μας δίδαξαν οι αρχαίοι ουράνιοι Θεοί, μέσα από μία έρευνα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία που παρουσίασα στον έντυπο χώρο το 2013, η αστροπαρατήρηση, το 2014, από τα ορεινά της λίμνης Πλαστήρα για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη του γειτονικού πλανήτη νάνου Δήμητρα (που ελάχιστοι γνώριζαν ως τότε), η επιτόπια έρευνα που έκανα με το VICE στο σημείο της συντριβής της Αταλάντης το 2016 και τα παράδοξα φαινόμενα που εντοπίσαμε 26 χρόνια μετά, αλλά και η πρόσφατη μου έρευνα, το 2016, που απέδιδε τους επιβεβαιωμένους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς της Πεντέλης στο βυθισμένο αντικείμενο που δημιούργησε την -μπαζωμένη πια- λίμνη «Θάλλωσι».

«Χάρης Κουτσιαύτης, Ρίτσαρντ Ντόλαν, Νίκος Αποστολόπουλος.»
-Πως αντιμετωπίζει η κοινωνία έναν ερευνητή εξωγήινης ζωής;

Θετικά θα έλεγα. Η ελληνική κοινωνία, και κυρίως η νέα γενιά που ανήκει στους πιο μορφωμένους νέους της Ευρώπης, βλέπει ζεστά την σοβαρή έρευνα για την εξωγήινη ζωή και την πιθανότητα της εξωγήινης επισκεψιμότητας.Tα πρώτα χρόνια είχα κάποια, διάφορα, μηνύματα χλευασμού, αλλά επειδή απέδειξα ότι ασχολούμαι σοβαρά με το θέμα, κοιτάω να κινούμαι στο χώρο της λογικής και δεν έχω καμία σχέση με τις τηλεπερσόνες της δεκαετίας του ’90 που έβλαψαν το χώρο και την υπόληψη τους, όλοι αυτοί οι ενοχλητικοί άνθρωποι σταμάτησαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ασχολούνται μαζί μου γιατί δεν τους πρόσφερα αυτό που ήθελαν. Δε λέω κάποιο παραμύθι. Δε γίνεται να είμαστε μόνοι σε αυτό το σύμπαν!

-Κάτι ακόμα που θα θέλατε να προσθέσετε και θεωρείτε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας;

Μία αγαπημένη έκφραση μόνο: «Το σύμπαν είναι πολύ μεγάλο. Μεγαλύτερο απ’ ό,τι ονειρεύτηκε ποτέ κανείς. Αν λοιπόν είμαστε μόνοι μας θα υπάρχει πάρα πολύς χαμένος χώρος.»

Νένα Πασβάντη, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.