Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα ακόμη τηλεοπτικό “φαινόμενο”, που άρχισε σίγουρα να ενοχλεί τους τηλεθεατές. Αυτό για το οποίο θα μιλήσω, συνέβη λίγες μέρες πριν σε ένα κοντινό μου πρόσωπο.

Μιλάω για τις τηλεπωλήσεις και πιο συγκεκριμένα για τα διαφημιστικά προϊόντα που πωλούνται κατά την διάρκεια των εκπομπών και για τις “προσφορές” που δίνουν για να μας διευκολύνουν. Και μόλις έφτασα στο ζητούμενο.

ΘΥΜΑ Νο 1.

Βλέπει η γυναίκα σε μία από τις εκπομπές ένα καλλυντικό προϊόν και λέει ο παρουσιαστής οι 200 πρώτοι θα το πάρουν δωρεάν. Κατά την διάρκεια της εκπομπή και εφόσον η ώρα περνάει ο παρουσιαστής λέει πως ακόμη δεν μαζεύτηκαν οι 200, οπότε η κυρία παίρνει τηλέφωνο και κλείνει το προϊόν και της λένε ότι κοστίζει π.χ. 30 ευρώ. Και γεννιέται το ερώτημα, καλά οι 200 δωρεάν δεν είπατε; Και της απαντούν ότι μέσα σε ένα λεπτό γέμισαν οι 200. Το ίδιο δευτερόλεπτο(κατά την διάρκεια της συνομιλίας) ο παρουσιαστής επαναλαμβάνει ότι δεν έχουν καλυφθεί τα 200 άτομα. Η κυρία γίνεται έξαλλη με την κοπέλα της άλλης γραμμής, η οποία συνέχιζε τα δικά της χωρίς να την ενδιαφέρει τι της έλεγε η κύρια που πήρε τηλέφωνο. Με τα λίγα με τα πολλά, η κυρία του τηλεφωνικού κέντρου μετά τα τόσα ψέματα και τον προσβλητικό τρόπο που μιλούσε στην πελάτισσα της έκλεισε και το τηλέφωνο στα μούτρα.

ΘΥΜΑ Νo 2.

Είναι μία νεαρή κοπέλα που παρακολουθεί την καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση. Έρχεται η προσφορά της ημέρα για κάποιο πρόγραμμα σε ένα ινστιτούτο αισθητικής της πόλης της. Ενθουσιασμένη παίρνει τηλέφωνο να προλάβει την προσφορά και τα καταφέρνει. Πηγαίνοντας όμως εκεί ανακαλύπτει πως και η διαδικασία δεν ήταν αυτή που έλεγαν και δεν γνώριζαν καν την προσφορά. Ωπ! Τι συμβαίνει;

ΘΥΜΑ ΝO 3.

Παραγγέλνει ένα κύριος ακριβή μάρκα γυαλιών ηλίου, τα οποία τα βρήκε σε προσφορά μέσω μιας εκπομπής. Όταν έφτασαν στο σπίτι του, τι ανακάλυψε; Πως πιο ψεύτικο γυαλί, σκελετός καθώς και η θήκη δεν υπάρχουν.

Έτσι με αφορμή όλα τα παραπάνω, λέω δεν γίνεται και παίρνω τηλέφωνο ως τηλεθεάτρια να δω τι συμβαίνει. Πήρα για ένα προϊόν που έλεγε προσφορά στα 19,90 με όλα μέσα. Όταν τους πήραν μου λένε 27 ευρώ. Ξαφνιάστηκα, λέω μάλλον δεν κατάλαβαν. Το ξαναλέω στην κοπέλα και μου λέει ίδια τιμή. Αμέσως ακυρώνω την παραγγελία και ρωτάω γιατί 27 ευρώ ενώ λέτε 19,90; Και μου λέει γιατί έρχεται με καράβι από Κύπρο, να έρθει Αθήνα και μετά να σας τα στείλουμε. Όλα αυτά θα τα πληρώσετε εσείς μου λέει. Ρωτάω την κοπέλα του τηλεφώνου, γιατί λοιπόν λέτε 19,90 και όχι την αλήθεια από την αρχή; Η απάντηση της; Γιατί δεν θα παίρνατε.

Οπότε φανταστείτε τι βλέπετε, τι ακούτε και τι αγοράζετε.

Σουζάνα Μπάκα, Αρχιστυντάκτρια Περιοδικού KOSMOS

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου