Τρέλα επικρατεί ξανά στο χολιγουντιανό χώρο μετά τις αποκαλύψεις για τον Χάρβει Γουαϊνστάιν. Σειρά έχουν οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του Κέβιν Σπέισι και τις απροκάλυπτες – άσεμνες χειρονομίες προς τρίτους, πάντα σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς και φέρει την κατηγορία για παιδοφιλία.

Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ παραδέχτηκε δημοσίως, ότι όταν ήταν 14 χρονών παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον πασίγνωστο ηθοποιό Κέβιν Σπέισι. Αμέσως μετά τις κατηγορίες ο Σπέισι μέσω twitter, παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Και; Θα μας τρελάνει τελείως; Άλλο φίλε μου καλέ η ομοφυλοφιλία και άλλο η παιδοφιλία. Ας του εξηγήσει κάποιος την διαφορά.

Μετά τον Ραπ, ήρθε ο Μεξικανός Ρομπέρτο Καβάζος που κατήγγειλε πως όλοι ήξεραν ότι ο Σπέισι «έβαζε χέρι σε όσους ήταν κάτω των 30 ετών». Ακολούθησαν μερικά ακόμα «μεμονωμένα περιστατικά» που αφορούσαν κυρίως στο παρελθόν, όμως πλέον συνάδελφοί του στην τελευταία του δουλειά, την τεράστια επιτυχία του Netflix House of Cards, τον κατηγορούν ανοιχτά για σεξουαλική παρενόχληση.

Υπάρχουν όμως και άλλες κατηγορίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι για παρενόχληση, αυτή τη φορά από τον Χάρι Ντρέιφους. Ο γιος του Ρίτσαρντ Ντρέιφους, έγραψε σε άρθρο του στο Buzzfeed ότι ο Σπέισι είχε απλώσει χέρι πάνω του, όταν ήταν 18 ετών και μάλιστα παρότι ήταν και ο πατέρας του στον ίδιο χώρο. «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Κέβιν θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για εμένα. Ήταν ενήλικας, ένας ήρωάς μου, το αφεντικό του πατέρα μου. Άλλωστε, σκέφτηκα, σίγουρα δεν θα μου την έπεφτε έτσι μπροστά στον πατέρα μου», γράφει ο Χάρι Ντρέιφους.

Η σοβαρότερη καταγγελία εναντίον του όμως μέχρι στιγμής, έρχεται από έναν άντρα που μίλησε στο Vulture υπό καθεστώς ανωνυμίας. Όπως λέει, το 1983, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 24, είχαν σεξουαλική σχέση, στο πλαίσιο της οποίας ο ηθοποιός είχε παραδεχθεί πως του αρέσουν τα «νεαρά αγόρια»! Μάλιστα, καταγγέλλει πως αφού η σχέση τους είχε τελειώσει, οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν περίπου έναν χρόνο αργότερα και τότε ο Κέβιν Σπέισι τον βίασε.

Τα νέα όμως συνεχίζουν να συγκλονίζουν αναφερόμενη τώρα στην οικογενειακή κατάσταση του Σπέισι. Όταν ο ίδιος του ο πατέρας ως Νεοναζί, βίαζε τον αδερφό του, ήταν γενικά παιδόφιλος και χτυπούσε την οικογένεια του, πως περίμενες να φερθεί αυτός, αν αυτά είχε ως παραδείγματα;

Μετά από όλα αυτά όπως είναι φυσικό το Netflix σταμάτησε και την σειρά στην οποία έπαιζε τον Αμερικάνο πρόεδρο καθώς έχασε όχι μόνο το »οβάλ» του γραφείο, αλλά και κάθε αξιοπιστία καθώς τον έδιωξαν κακήν κακώς από την εταιρία παραγωγής και διέκοψαν κάθε είδους συνεργασία. Απαντώντας στις κατηγορίες, το Netflix δήλωσε πως σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής της σειράς, στο εξής θα προβλεφθεί η διασφάλιση αξιοπρεπούς περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζόμενους.

Η ερώτηση μου είναι πάντοτε μία και εξακολουθεί και παραμένει. Γιατί όλοι μιλούν αφού γίνει η αρχή από κάποιον άλλον; Τόσο καιρό δεν τους ενοχλούσαν όλα αυτά;

Σουζάνα Μπάκα, Αρχιστυντάκτρια Περιοδικού KOSMOS

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου