Σήμερα θα σας μιλήσω για κάτι που για όλους  τους Θεσσαλονικείς, φαίνεται ένα όνειρο απατηλό. Για ποιο πράγμα μιλάω; Μα φυσικά για το Μετρό.

Χρόνια τώρα ακούμε Μετρό και μετρό δεν βλέπουμε. Όλο μας λένε υπομονή λίγα χρόνια ακόμη. Την μια φορά βρήκαν μικρόβιο και σταμάτησε η ανασκαφή, την άλλη βρήκαν αρχαία, την άλλη δεν πληρώθηκαν και την άλλη χάλασαν τα μηχανήματα. Πολλές συμπτώσεις για να πιστέψει κανείς ότι θα γίνει αυτό το μέσο μεταφοράς. Παρ’ όλο που στην Αθήνα υπάρχει ήδη, στην συμπρωτεύουσα ακόμη να φανεί.

Είναι τόσο απίστευτο που είναι ένα από αυτά που χλευάζουν πολλοί και οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, ότι δηλαδή ούτε τα δισέγγονα τους δεν θα δουν τι μετρό να γίνεται.
Κι όμως φίλοι μου, όλα αυτά ξεχάστε τα. Είναι εδώ και είναι αλήθεια.
Οι πρώτες ράγες για το Μετρό….. Ναι!!! Τοποθετήθηκαν.. Ξέρω είναι απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων σιδηροδρομικών ραγών στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στο μετρό Θεσσαλονίκης σηματοδοτώντας τη νέα φάση στην πορεία των έργων. Η τοποθέτηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018 ή τις αρχές του 2019.
«Ξεκίνησαν και μπαίνουν οι ράγες, είχαμε πει ότι θα ξεκινούσε η τοποθέτησή τους έως το τέλος του 2017, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018 ή αρχές του 2019, προκειμένου να έχουμε την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του μετρό το 2019» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος.

Μην ανησυχείτε όμως, είπαν ότι τοποθετήθηκαν, όχι ότι τελείωσε κι’ όλας Άρα για όλους εδώ, το μέσο μαζικής μεταφοράς με την ονομασία μετρό, έχει μέλλον μπροστά του.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε μεγαλώσει αρκετά μέχρι να γίνει και να ευχαριστηθούμε τις βόλτες μαζί του.

Σουζάνα Μπάκα, Αρχιστυντάκτρια Περιοδικού KOSMOS

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.