Ο γαλλοέλληνας παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, έχει καταφέρει να κατακτήσει το γαλλικό τηλεοπτικό κοινό και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια. Το επικοινωνιακό του ταλέντο καθώς και το μεσογειακό του ταμπεραμέντο, μάλιστα, έκανε τους Γάλλους να αναγνωρίσουν την αξία του, βραβεύοντάς τον με τον τίτλο “προσωπικότητα της χρονιάς” για το 2017.

Το αντρικό περιοδικό GQ το οποίο επιλέγει κάθε χρόνο τους ανθρώπους που με το ταλέντο τους προσφέρουν στη χώρα και κάνουν τη Γαλλία καλύτερη, ψήφισε το Νίκο Αλιάγα ως την προσωπικότητα της χρονιάς. Αναμφισβήτητα, ένας τέτοιος τίτλος τιμά δεόντως τον σαρανταοκτάχρονο παρουσιαστή. Πόσο μάλλον όταν στη λίστα αυτή με τις προσωπικότητες της χρονιάς φιγουράρουν επίσης ο τραγουδιστής Μπενζαμέν Μπιολέ, ο ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς,ο παγκόσμιος πρωταθλητής του δεκάθλου Κέβιν Μαγέρ, ο πρόεδρος του Radio France Ματιέ Γκαλέ, ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής στην κυβέρνηση Μακρόν, Μουνίρ Μαζουμπί, ο σεφ Αλεξάντρ Γκοτιέ αλλά και η τραγουδίστρια Ζιλιέτ Αρμανέ.

Ο ομογενής Νίκος Αλιάγας με καταγωγή από το Μεσολόγγι, είχε πρωτύτερα διασχίσει μία επιτυχημένη πορεία στην ελληνική τηλεόραση συνεργαζόμενος με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα, όπως το Mega και το Alpha. Αφού, λοιπόν, κατέκτησε το ελληνικό κοινό, επέστρεψε στη χώρα όπου γεννήθηκε, στη Γαλλία. Έγινε, λοιπόν, γρήγορα αγαπητός και στο γαλλικό κοινό παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το γνωστό ριάλιτι Star Academy και κάνοντας ακόμη και το νοτοκορεάτη τραγουδιστή παγκοσμίου φήμης Psy να χορέψει συρτάκι. Αξίζει να τονιστεί πως σε μία χώρα με πληθυσμό 65 εκατομμυρίων δεν είναι καθόλου εύκολο κάποιος να ξεχωρίσει παρά μόνο εάν έχει πραγματικά ένα πλατινένιο ταλέντο όπως έχει ο Νίκος Αλιάγας.

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου