Από τα κρασιά και τις σοκολάτες, μέχρι τα εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα λαμπερά φώτα, τα Χριστούγεννα στη Ζυρίχη είναι πραγματικά ότι πρέπει για αυτή την μαγική εποχή του χρόνου !


Η Ζυρίχη πέρα από έναν μοναδικό προορισμό για την περίοδο των Χριστουγέννων αποτελεί και έναν σημαντικό οικονομικό κόμβο, ο οποίος κρύβει πολλά περισσότερα από τα αποθέματα και τις μετοχές. Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας είναι στην πραγματικότητα πολύ ελκυστική με μια εκπληκτικά έξυπνη αγορά και νυχτερινή ζωή. Ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο η Ζυρίχη μετατρέπεται σε μαγευτική χειμωνιάτικη τοποθεσία γεμάτη με χριστουγεννιάτικες αγορές, φώτα και μουσική, προσκαλώντας σας να ζήσετε μια τέλεια στιγμή σε αυτή την πλευρά της πόλης.


Διασχίζοντας κανείς τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης θα παρατηρήσει πλήθος Χριστουγεννιάτικων αγορών. Καλλιτέχνες και έμποροι από όλο τον κόσμο πωλούν τα προϊόντα τους στις πιο παραδοσιακές και παλαιότερες αγορές της πόλης, με κυριότερες τις Hirschenplatz, Niederdorfstrasse και Rosenhof. Εκεί οι επισκέπτες θα συναντήσουν μια τεράστια επιλογή από δώρα και ιδέες που τους περιμένει στα όμορφα διακοσμημένα περίπτερα της αγοράς.


Αν περπατήσει κανείς κατά μήκος της Bahnhofstrasse, αργά ή γρήγορα θα συναντήσει την αγορά των Χριστουγέννων στο Werdmühleplatz. Είναι αδιαμφισβήτητα πόλος έλξης πολλών τουριστών, αλλά και ντόπιων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των αγορών τους θα συναντήσουν κάτι πρωτόγνωρο. Σε έναν κατακόρυφο βάθρο που μοιάζει με μικρή σκηνή διάφορες χορωδίες από την περιοχή, σχηματίζοντας τη μορφή ενός τεράστιου χριστουγεννιάτικου δέντρου, τραγουδούν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέχρι τις 23/12.


Βέβαια η αγορά που θα σας μείνει αξέχαστη σε σύγκριση με όλες τις άλλες, είναι αυτή κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, στο Hauptbahnhof. Είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αγορά της Ευρώπης, με πάνω από 150 ξύλινες καλύβες που πωλούν κάθε είδους δώρα και απολαύσεις. Αξιοθαύμαστο και αξιοζήλευτο είναι, επίσης, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το ψηλό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ύψους 15 μέτρων, διακοσμημένο από άκρη σε άκρη με χιλιάδες κρυστάλλους Swarovski !

Όσοι, λοιπόν, θέλετε να κάνετε τις εορταστικές αγορές σας σε ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο κλίμα τότε η Ζυρίχη είναι ο κατάλληλος προορισμός για να τον επισκεφθείτε. Τι περιμένετε, λοιπόν; Ακόμα εδώ είστε;

Δέσποινα Λούλου, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.