Το μαγευτικό ταξίδι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ συνεχίζεται και σε βιβλίο. Βασισμένο στα ομώνυμα ντοκιμαντέρ του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων και στην έρευνα του Κώστα Καμπάκη κυκλοφορεί από σήμερα σε όλα τα βιβλιοπωλεία στην ενδεικτική τιμή των 16 ευρώ (214 σελίδες). Αναζητήστε το και ζητήστε το!

Περίληψη:

Μπήκαμε αισίως στην τρίτη χρονιά της τηλεοπτικής μας εκπομπής ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ. Κάναμε ταξίδια στο άπειρο του Σύμπαντος. Γνωρίσαμε την γειτονιά μας, το Ηλιακό Σύστημα. Περάσαμε με εξωπραγματικές ταχύτητες την ζώνη του Κάιπερ και το νέφος του Οόρτ. Παρατηρήσαμε όλους τους τύπους αστέρων, λευκούς νάνους, ερυθρούς γίγαντες αλλά και αστρικά πτώματα όπως υπερκαινοφανείς αστέρες και αστέρες νετρονίων. Περάσαμε δίπλα από θηριώδεις μαύρες τρύπες που καταπίνουν αχόρταγα κόσμους. Μελετήσαμε άλλους γαλαξίες και εντυπωσιακά νεφελώματα.

Επίσης κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο γνωρίζοντας μέσα απ’ την ιστορία της αστρονομίας, σπουδαίους επιστήμονες όπως ο Πλάτωνας, ο Ερατοσθένης, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν και εμβαθύναμε αναλύοντας τις θεωρίες τους. Ανοίξαμε σκονισμένα βιβλία αρχαίων πολιτισμών όπως των Βαβυλωνίων και των Αιγύπτιων και ρίξαμε μια ματιά στις σημειώσεις του για τη λειτουργία του κόσμου.

Αυτά και πολλά άλλα συνέβησαν αυτά τα τρία χρόνια. Πιστοί στο δόγμα “Τα γραπτά μένουν τα λόγια πετούν” αποφασίσαμε να εκδώσουμε αποσπάσματα της έρευνάς μας σε έντυπη μορφή.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο από μια σειρά που θα ακολουθήσουν και περιέχει κείμενα που υπήρξαν στις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και άρθρα από τη ιστοσελίδα του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, όπως και από το περιοδικό του, το KOSMOS.

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Καμπάκης

Isbn: 978-618-83065-9-2 | 978-618-81077-2-4

Περισσότερες πληροφορίες: 2313 022-040

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.