Για πρώτη φορά στην δημοσιότητα, άγνωστες προφητείες για την Ελλάδα. Βασισμένο σε μοναδικά χειρόγραφα, που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και στην έρευνα της Σουζάνα το ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ κυκλοφορεί από σήμερα σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας στην ενδεικτική τιμή των 16 ευρώ. Αναζητήστε το και ζητήστε το!

Περίληψη:

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός γνωστός ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Το 1961, ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου. Η δράση του συνδέεται με τον παλαιότερο θρησκευτικό ουμανισμό και με τον Διαφωτισμό. Στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό αποδίδεται μια σειρά κειμένων, όπως οι “Διδαχές” και οι “ Προφητείες”, που πιστεύεται ότι βασίζονται σε κηρύγματα του ίδιου του Αγίου, που καταγράφηκαν αμέσως ή σύντομα μετά την απαγγελία τους. Οι Διδαχές και οι Προφητείες έτυχαν επανειλημένων αντιγράφων και εκδόσεων και αποτέλεσαν δημοφιλή λαϊκά θρησκευτικά αναγνώσματα. Σε ορισμένα από τα κείμενα αυτά, που έχουν τύχει ερμηνειών και παρερμηνειών, αναπτύσσονται σύγχρονοι προβληματισμοί, όπως η έννοια της Ελληνικότητας του <<Γένους>>. Κάποιοι δεν μπορούν μέχρι σήμερα να πιστέψουν στα λεγόμενα – προφητείες – του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υπάρχει όμως μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που προπορεύονται με βάση αυτά.

Επιμέλεια: Σουζάνα Μπάκα

Isbn: 978-618-83568-0-1 | 978-618-81077-4-8

Περισσότερες πληροφορίες: 2313 022-040

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.