Η Prowein είναι η μεγαλύτερη έκθεση για το κρασί και το ποτό στον κόσμο. Πρόκειται για ένα εορταστικό τριήμερο που λαμβάνει χώρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας που στόχο έχει να φέρει κοντά τους παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων, να ανοιχτούν νέοι εμπορικοί δρόμοι και να γνωστοποιηθούν τα νέα προϊόντα.

Προωθητικές ενέργειες για την ελληνική συμμετοχή.
Κάθε χρόνο η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) οργανώνει την παρουσία του ελληνικού περιπτέρου και προγραμματίζει τη λειτουργία του εθνικού wine bar. Παράλληλα, προωθεί με στοχευμένες ενέργειες τα ελληνικά προϊόντα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Φέτος, ο Enterprise Greece έγινε χορηγός των βραβείων Meininger Award 2018 που διεξήχθησαν στο Intercontenental του Ντίσελντορφ. Στόχος της χορηγίας ήταν η περαιτέρω προβολή της εθνικής συμμετοχής, καθώς εκατοντάδες επαγγελματίες του κλάδου στη Γερμανία δοκίμασαν 30 ετικέτες από γηγενείς ποικιλίες της ελληνικής οινοποιίας. Επίσης, εξασφαλίστηκε το προνόμιο το ελληνικό κρασί να είναι το επίσημο κρασί για τις αίθουσες VIP Lounge και VIB (Very Important Buyers).

Η δυναμική παρουσία της χώρας μας.
Η Ελλάδα αποτελεί σπουδαία οινοπαραγωγική χώρα, με μακραίωνη παράδοση και πολλές ιδιαίτερες και μοναδικές ποικιλίες στα εδάφη της. Εκπροσωπήθηκε από περίπου 100 οινοποιεία, προσφέροντας ερυθρούς οίνους, λευκούς, ρετσίνα και αποστάγματα. Παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία λευκοί οίνοι με διαφορετικό στυλ από διάφορες περιοχές και ποικιλίες, όπως το Μοσχοφίλερο, το Ασύρτικο, Σαββατιανό, Ρόμπολα και η Μαλαγουζιά.
Τα μηνύματα που έλαβαν οι Έλληνες εκθέτες είναι πολύ θετικά και ανανεώνουν το ραντεβού για το 2019.

Ιωάννα Παπαμιχαήλ, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.