Το νέο μοντέλο της Ferrari 488 Pista είναι γεγονός. Μετά από πολλές ανεπίσημες πληροφορίες και διαρροές η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε για τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά της 488 Pista. Η επίσημη παρουσίαση της θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. στις αρχές του Μάρτη


Στόχος της Ferrari με το νέο της μοντέλο είναι να παρουσιάσει μία πιο δυναμική εκδοχή της 488 και να ξεπεράσει την Porsche 911 GT2 RS και την McLaren 720s. Παρ΄όλες τις ανεπίσημες πληροφορίες ότι η νέα 488 θα ονομαζόταν GTO, εν τέλει διαψεύστηκαν και ονομάστηκε Pista. Μία επιλογή η οποία δεν είναι τυχαία, καθώς το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείτε και σε αγώνες πίστας και περισσότερο σε αγώνες επίδειξης σε όλες τις παγκόσμιες πίστες.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα, 3,9 λίτρων ,και με απόδοση 720 ίππους. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποτελεί, πλέον, τον καλύτερο και πιο ισχυρό κινητήρα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, η Pista αποτελεί ένα από τα πιο γρήγορα μοντέλα της Ferrari , καθώς ολοκληρώνει τα 100 χλμ./,ωρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ./ὠρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα της είναι τα 330 χλμ./ώρα.

Οι τεχνικοί της Ferrari προσπάθησαν να κάνουν την Pista ελαφρότερη από την 488. Tο κατάφεραν κατά 90 κιλά, καθώς το συνολικό της βάρος είναι 1.280kg. Επίσης, για τη δημιουργία του νέου μοντέλου βασίστηκαν στην τεχνογνωσία που διαθέτουν από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα 488 GTE και 488 Challenge, βελτιώνοντας κιόλας την αεροδυναμική της 488 Pista κατά 20%.

Για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει την 488 Pista πρέπει να διαθέτει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αρχικά, πρέπει να κατέχει μία 488 GΤΒ και ένα ακόμη σπορ μοντέλο της Ferrari. Επίσης, πρέπει να διαθέτει στο πάρκινγκ του ένα μοντέλο πίστας. Προϋπόθεση, ακόμα, αποτελεί να κατέχει κάποιο κάποιος ένα ειδικό μοντέλο της Ferrari, όπως την F12 TDF. Αν κάποιος δεν διαθέτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις, χρειάζεται και πρέπει να είναι από τους καλύτερους πελάτες της Scuderia.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.