Μέχρι το τέλος του 2019 η Ολλανδία θα είναι η πρώτη χώρα που θα δεχτεί την εγκατάσταση των πρώτων 3D εκτυπωμένων σπιτιών.
Πρόκειται για κατοικίες που θα ενταχθούν στo πολεοδομικό σχέδιο της πόλης Αϊντχόβεν με τρισδιάστατη εκτύπωση. Αντιθέτως, τα σπίτια που είναι κατασκευασμένα από τσιμέντο θα ανεγερθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην περιοχή Μεερχόβεν.

Η ιδέα για το νέο σχέδιο βασίστηκε σε αλλοπρόσαλλα μπλοκ σε ένα πράσινο τοπίο. Το ακανόνιστο σχήμα των κατοικιών επιτρέπει στην τρισδιάστατη εκτύπωση να τυπώσει οποιοδήποτε σχήμα. Το συγκεκριμένο Project με το όνομα «Milestone» που σημαίνει ορόσημο. Οι συμμετέχοντες είναι η πόλη Αϊντχόβεν, το University of Technology of Eindhoven, η εργοληπτική εταιρεία Van Wijnen, το μεσιτικό γραφείο Vesteda, η εταιρεία κατασκευαστικών υλικών Saint Gobain-Weber Beamix και η εταιρεία μηχανικών Witteveen+Bos.

Η πρώτη κατοικία που είναι ολοκληρωμένη στις αρχές του 2019 θα αποτελείται από έναν όροφο και θα μπορεί να κατοικηθεί με βασική προϋπόθεση ότι θα πληρούν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού.

Δήμητρα Τάγκα, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.