Το Hennessey Venom F5 είναι ένα hypercar το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 κομμάτια. H Hennessey φιλοδοξεί για το F5, που πήρε το όνομά του από την πιο ισχυρή καταιγίδα στην κλίμακα Fujita, να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο σε τελική ταχύτητα και να σπάσει το ρεκόρ των 300 μιλίων ή 482 χιλιομέτρων.

Τo μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα 7άρι κιβώτιο. Το κιβώτιο θα είναι ή αυτόματο ή χειροκίνητο. Παρόλα αυτά η Hennessey δηλώνει ότι είναι δύσκολη περίπτωση, καθώς χρειάζεται να παλεύεις με το traction control μέχρι τα 225 km/h. Σε κάθε περίπτωση, όλη η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς.

Κατά τη διάρκεια μιας διεξοδικής συνέντευξης με το περιοδικό Automobile, ο John Hennessey είπε ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό παράδειγμα για να καθορίσει ένα κορυφαίο ρεκόρ ταχύτητας πριν ξεκινήσει η παραγωγή του Venom F5 στα τέλη του 2019. “Ο μεγάλος, στόχος μας είναι να πιάσει τα 300 μίλια. Όταν πετύχουμε ένα στόχο, ψάχνουμε για το επόμενο στόχο και έτσι ο πραγματικός μας στόχο ήταν να σχεδιάσουμε, να αναπτύξουμε και να κατασκευάσουμε το δικό μας αυτοκίνητο”.

Σύμφωνα με τον John Hennessey, η εταιρεία δεν σχεδίασε το Venom F5 από την αρχή να χτυπήσει ειδικά 300 mph. Αντίθετα, αυτό το απίστευτο ποσό μπήκε μόνο στη συζήτηση μετά από μια ανάλυση του συντελεστή ανύψωσης που έδειξε ότι το κομψό hypercar έχει ένα συντελεστή οπισθέλκουσας 0.33, σημαντικά καλύτερος από το 0.44 του αρχικού Venom GT. Οι μηχανικοί έκαναν τα μαθηματικά και είπαν “Αν μπορούμε να διαχειριστούμε το φορτίο στα ελαστικά, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε, το αυτοκίνητο (με 1.600 hp) θα πρέπει να υπερβαίνει τα 300 mph”.

Όταν είναι εξοπλισμένο με την ειδική ρύθμιση Vmax, το F5 χαμηλώνει την πίσω αεροτομή, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αεροδυναμικής απόδοσης. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει στα 300 km/h σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, 400 kmh σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα και να πιάσει μέγιστη ταχύτητα στα 484 km/h. Με άλλα λόγια είναι μερικά δευτερόλεπτα γρηγορότερη από ό,τι το Koenigsegg Agera RS και από τη Bugatti Chiron. Το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει 1,6 εκατομμύρια δολάρια, στη βασική έκδοση. Και με τα έξτρα που προσφέρει η Hennessey μπορεί να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια. Κι όμως, 12 αυτοκίνητα από τα 24 της.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.