Από τα πιο έξυπνα και πολύμορφα ασπόνδυλα του ζωικού βασιλείου, είναι το χταπόδι. Η τάξη των συγκεκριμένων ασπόνδυλων περιλαμβάνει περίπου διαφορετικά 300 είδη χταποδιών, τα οποία συγκαταλέγονται στην ίδια τάξη με τα Κεφαλόποδα.

Έχετε συλλογιστεί ποτέ όμως ένα χταπόδι, με τα χαρακτηριστικά αυτιά του ευρέως γνωστού ελέφαντα της Disney, Ντάμπο;

Ένα τρομερό κι απρόσμενο θέαμα, αντίκρισαν επιστήμονες από μία κάμερα βυθισμένη χιλιάδες πόδια βαθιά στον Ωκεανό του Ειρηνικού, ανοιχτά της Καλιφόρνια.

Από την πρώτη οπτική επαφή, το πλάσμα θύμιζε φάντασμα, οι επιστήμονες γρήγορα κατάλαβαν πως επρόκειτο για χταπόδι.
«Ω κοίτα, έχουμε ένα χταπόδι εκεί» Αναφώνησε ένας από τους επιστήμονες της αποστολής.

«Αυτό είναι ένα Ντάμπο» Πρόσθεσε κάποιος άλλος επιστήμονας.
Το χταπόδι Ντάμπο λοιπόν, που η ονομασία του είναι Grimpoteuthis, αποτελείται από δύο πτερύγια, τα οποία μοιάζουν με τα τεράστια αυτιά του Ντάμπο, εξ ου και το ‘‘παρατσούκλι’’ του.

Από το ROV Hercules, ένα υποβρύχιο ρομπότ που αποστέλλεται από το Nautilus Exploration Vessel (E / V) το οποίο διερευνά σήμερα το Davidson Seamount στο Monterey Bay National Marine Sanctuary στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, η φωτογραφική μηχανή τραβούσε ζωντανά το θέμα αυτό για 30 δευτερόλεπτα.

Τα κεφαλόποδα (χταπόδια), έχουν εμπνεύσει πολλούς επιστήμονες και φιλοσόφους να τα μελετήσουν και να σκεφτούν βαθύτερα γι’ αυτά τα ζώα. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν μόνο επιβλητική εμφάνιση, αλλά είναι επίσης περίφημα έξυπνα.

Παρακολουθήστε στον σύνδεσμο την συνάντηση με το ‘’Ντάμπο’’

Κλεοπάτρα Καρδολάμα, Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.