ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΔΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

 • ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Home New

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

 • ΟΚΤΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Με αφορμή τις τρομοκταρικές επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει την Ευρώπη μέσα στο 2016, επιθέσεις που έχουν σπείρει τον τρόμο την απόγνωση την αβεβαιότητα και έχουν βυθίσει στην θλίψη τόσο τους Ευρωπαίους πολίτες όσο και ολόκληρο τον πλανήτη θα θυμηθούμε οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο. 16 Σεπτεμβρίου 1920, Wall Street Η Wall Street και η οικονομική περιοχή στο κάτω Manhattan – που περικλείει 8 οικοδομικά τετράγωνα – είναι το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου. Στις 16 Σεπτεμβρίου 1920 μια άμαξα γεμάτη εκρηκτικά εξερράγη στη συμβολή της Wall Street με τη Broad Street. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων και

 • MALLEUS MALEFICARUM PART 3 (VIDEO)

  Το τρίτο επεισόδιο της σειράς του ΕΟΕ Malleus Maleficarum με αναφορές σε σπάνια και απαγορευμένα βιβλία. Θέματα τρίτου επεισοδίου: Tο Νεκρονόμικον, τα Πνακοτινά Χειρόγραφα, το κλειδί του Σολωμόντα και ο Σμαραγδένιος Πίναξ του Ερμή. Δείτε το:

 • GRAFFITI: ΤΕΧΝΗ Ή ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ; (VIDEO)

  Graffiti η τέχνη του σήμερα ή απλά ένας βανδαλισμός ενός σημείου; Είναι τα graffiti η φωνή της νεολαίας μέσα στην σιωπή της “σύγχρονης δημοκρατίας”; Αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το ρεπορτάζ του ΕΟΕ. Θα σας πείσει; Δείτε το:  

 • ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΖΩΩΝ ΣΕ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

  Οι εικόνες στα παραμύθια είναι παρόμοιες με τις εικόνες στα όνειρα, μάλιστα ο Φρόιντ παρατηρώντας τους συμβολισμούς συγκεκριμένων γνωστών παραμυθιών της τότε εποχής (π.χ. των αδελφών Grimm) πρόσεξε πως παρόμοιους συμβολισμούς χρησιμοποιούσαν και οι ασθενείς του στα όνειρά τους. Για τον Γιουνγκ τα παραμύθια ήταν μέρος και απόδειξη αυτού που αποκαλούσε “συλλογικό ασυνείδητο”. Με τον όρο αυτό ο Γιουνγκ αναφερόταν στις αρχέτυπες ιδέες που έχουν αποτυπωθεί από γενιά σε γενιά και τις οποίες κουβαλάμε όλοι μέσα μας, ανεξάρτητα από την κοινωνία στην οποία ερχόμαστε. Ιδέες όπως η τροφοδότης μητέρα-φύση, ο κύκλος της ζωής, το σκοτεινό και μαύρο άγνωστο ή το

 • ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΠ. 30 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Α.ΝΤΑΙΕΡ (VIDEO)

  Ένα αποκλειστικό στην εκπομπή του ΕΟΕ, Αποκάλυψις. Ο Ιωάννης Παπαζήσης και ο Ιωάννης Κουντούρης σε ζωντανή σύνδεση με την Συρία του πολέμου. Στην άλλη άκρη της γραμμής η Σύρια δημοσιογράφος Άφρα Ντάγερ σε μια συνέντευξη που πρέπει να την δεις… Δείτε το:

MULTIMEDIA

Ερευνα

Αρθρογραφια

Διαστημα & Τεχνολογια

Βιοτοποι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ

 • ΒΕΡΟΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ALBUM)

  Η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, η πόλη της Βέροιας είναι κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και απέχει 511χλμ. από την Αθήνα και 73χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στις αρχές της ελληνιστικής εποχής οι κάτοικοι της πόλης, κατά τη διαταγή του Σελεύκου επανίδρυσαν την συριακή πόλη Χαλυβώνα σε Βέροια. Η Έδεσσα, η Πέλλα και η Βέροια ήταν πρωτεύουσες της Τρίτης Μακεδονίας, ενώ από την περιοχή πέρασαν οι κήρυκες Απόστολος Παύλος και Σίλας. Δείτε το:

 • ΑΛΜΩΠΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ALBUM)

  Η Αλμωπία ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια, ως χώρα της Μακεδονίας. Ας δούμε από πού προέρχεται η ονομασία ή καλύτερα την ετυμολογία της λέξης. Αλμωπία, δηλαδή Άλμα» και «ωψ» (-ωπος) που ερμηνεύονται ως ανάπτυξη κατά το πρόσωπο, την όψη. Σήμερα η περιοχή της Αλμωπίας, βρίσκεται στον νομό Πέλλας και σύμφωνα με τα στατιστικά, υπολογίζεται ότι έχει 35.000 κατοίκους! Έδρα της Αλμωπίας είναι η Αριδαία, μια όμορφη πόλη που έλκει αρκετούς τουρίστες. Το πιο σπουδαίο όμως και φημισμένο αξιοθέατο είναι τα γνωστά σε όλους λουτρά Πόζαρ. Εκεί ο κόσμος απολαμβάνει την απόλυτη χαλάρωση και ο χώρος σου δίνει την αίσθηση

 • ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΒΟΓΟΜΙΛΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ALBUM)

  Σε περίπου 30 χλμ απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό, που παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για την καταστροφή του και παρά την αδιαφορία των τοπικών αρχών για την ανάδειξη του, επέζησε και είναι εδώ για να μας θυμίζει κάτι από την ιστορία μας. Ο λόγος φυσικά για τον Ναό Πέτρου και Παύλου καθώς και για τα νεκροταφεία των Βογόμιλων, ένα σύμπλεγμα οθωμανικής και μεσαιωνικής λατρείας. Κείμενο: Στέλλα Ταμπάκη Φωτογραφίες/Editing: Βασίλης Αλμασίδης Δείτε τις φωτογραφίες:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ