Home New

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

 • ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΔΑΣΗ!

  Δάση, απ’ όλον τον κόσμο, με μυστηριώδη/παράξενη ομορφιά, καί, με μοναδικά χρώματα, σε προσελκύουν να τα επισκεφθείς! Διαπιστώνουμε την  ομορφία τής Φύσης, καί την καλλιτεχνική ικανότητα τού φωτογράφου, στό να τα συλλάβει, όλ’ αυτά, μαζί, σ’ ένα τοπίο «μαγικό», σαν να «βγήκαν» από παραμύθι…, ή, μήπως, από θρίλλερ; Στα μάτια, μερικών ανθρώπων, φαντάζει ως «κάτι παράξενο», καί, ταυτόχρονα, «τρομακτικό»! Το σίγουρο είναι ότι, γιά πολλούς σκηνοθέτες, θα θεωρείται «πόλος έλξης», γιά νέα γυρίσματα, βάζοντας, ο καθένας, την δική του «πινελιά», είτε γιά την δημιουργία «ταινιών περιπέτειας», είτε… «ταινιών τρόμου»! (Οι, κατωτέρω, φωτογραφίες, συγκλονίζουν!) Για τον ΕΟΕ, Ελίζα Ηλιάδου, δημοσιογράφος  

 • Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ

  Στη μέση μιάς από τις, πιό ξηρές, ερήμους τού κόσμου, βρίσκεται μία πόλη, με «ανθισμένους» δρόμους, καί μιά λίμνη, που, φημολογείται ότι, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Η «μαγική», αυτή, πόλη, ονομάζεται: «Χουακατσίνα», καί βρίσκεται στην άγονη έρημο «Ατακάμα», στο Περού. Περιτριγυρισμένη από αμμολόφους, η πόλη, έχει 96 κατοίκους, οι οποίοι ζουν, αποκλειστικά, από την τουριστική εκμετάλλευση τής τοποθεσίας. Η ύπαρξη τής λίμνης, με τα ιαματικά νερά, προσελκύει τουρίστες, από το Περού, καί όλον τον κόσμο, που βρίσκουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, από την κορυφή ενός αμμολόφου. Η λίμνη, έχει διάμετρο 200 μέτρα. Γύρω της, υπάρχουν φοίνικες, λίγα ισόγεια, καί διώροφα

MULTIMEDIA

Ερευνα

Αρθρογραφια

Διαστημα

Βιοτοποι

 • ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΔΑΣΗ!

  Δάση, απ’ όλον τον κόσμο, με μυστηριώδη/παράξενη ομορφιά, καί, με μοναδικά χρώματα, σε προσελκύουν να τα...
 • ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

  Η Άνοιξη, είναι η εποχή που, σε άλλους, προκαλεί «αισθήματα ευτυχίας», λόγω τού ηλίου, τής υψηλής...
 • ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΚΥΜΑΤΑ!!!

  Πολικό ψύχος έχει πλήξει την πόλη τής Μασσαχουσέττης, αφού, η θερμοκρασία, έχει πέσει, κατά πολύ, υπό...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ «ΕΓΡΑΨΑΝ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΡΟΣ Α’

  Όλοι, έχουμε δεί, κάποια στιγμή, στη ζωή μας, όλες, αυτές, τις φωτογραφίες. Άλλες, «ακουμπούν» την Τέχνη, καί, άλλες, μάς «σοκάρουν», με την σκληρότητά τους! Πόσοι, όμως, γνωρίζουμε, την ιστορία, πίσω από, αυτές, τις φωτογραφίες, που, παρ’ όλο που έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες, από την σύλληψή τους, ο «συμβολισμός» τους, παραμένει «ανεξίτηλος»! Ασπρόμαυρες, έγχρωμες, βιαστικές, ή, τυχαία «τραβηγμένες», αυτές, είναι οι φωτογραφίες, που έκαναν, όλον τον κόσμο, να «γυρίσει το κεφάλι του», καί να τις προσέξει, δίνοντάς του «τροφή γιά σκέψη»! 1. Η Καταστροφή τού «Hindenburg». Ονομάστηκε καί: «Τιτανικός τών Ουρανών». Η καταστροφή τού «ζέπελιν» «Hindenburg», τον Μάιο τού 1937, «σόκαρε»

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΜΕDITTERRANEAN COSMOS ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΕ

  Αυτό το Σάββατο στο χώρο της έκθεσης του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, Συμβουλές Μοναστηριακής Διατροφής, στο Mediterranean Cosmos παραβρέθηκε ο συνεργάτης του ΕΟΕ, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιωάννης Παπαζήσης για να συνομιλήσει με τους επισκέπτες της έκθεσης, η οποία συνεχίζει μέχρι 19/4!

 • ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΦΩΤΟ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Υπάρχει μια εκκλησία που οι τοιχογραφίες της αναιρούν τα πάντα! Εδώ σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά δημόσια όλες τις τοιχογραφίες του ναού σε λήψεις του Λέφκου Λάμπρου και του Πρόδρομου Κοφσανίδη. Editing: Δάφνη Κεμερίδου. Δείτε τις φωτογραφίες από εδώ https://flic.kr/s/aHsk9hvX1Q (ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ LINK)   Επίσης μπορείτε να δείτε και το ντοκιμαντέρ σε αφήγηση Απόστολου Γάτσια (Θεολογός) και σχολιασμό Σάββα Παντζαρίδη (Διδάκτωρα του ΑΠΘ στην Αγιογραφία) από εδώ www.youtube.com/watch?v=sUnVDL62NYM Και όμως υπάρχει αυτή η εκκλησία!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ