Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει προς το κακό κάθε δευτερόλεπτο και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, εμείς αποφασίσαμε να σώσουμε και να κρατήσουμε για τις επόμενες γενιές την γνώση, αντικείμενα και ότι άλλο μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και όνειρα από ένα λαμπρό παρελθόν. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε την ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

 Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, ερευνητές και δημοσιογράφοι από τον Οργανισμό θα επιλέγουν, παλιά βιβλία που δεν υπάρχουν πια, φωτογραφίες ντοκουμέντα, άρθρα και κείμενα που πρέπει να διασωθούν, μουσική, αντικείμενα και ότι άλλο μπορεί να ξαναδημιουργήσει ένα νέο κόσμο στο κοντινό μέλλον. Όλα τα παραπάνω λοιπόν θα ταξινομούντε, θα γίνονται σε 3 αντίγραφα και θα αποθηκεύονται σε time capsules, κιβώτια που αντέχουν το πέρασμα των χρόνων, σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες, που οι συντεταγμένες τους θα υπάρχουν σφραγισμένες σε φακέλους στην βιβλιοθήκη του Οργανισμού. Όλα αυτά θα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή στο μέλλον για να ξανά εμπνεύσουν και να ξανά δημιουργήσουν ένα νέο κόσμο πάνω στα χαλάσματα του παλιού!

Σε αυτό μας το εγχείρημα ιστορίας σας θέλουμε όλους, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Χρόνια μας πολλά λοιπόν και ας ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση ενός νέου κόσμου!