Αρχική Κωνσταντίνος Δίγκας

Κωνσταντίνος Δίγκας

Ο Κωνσταντίνος Δίγκας γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1987 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοιτώντας από το Ενιαίο Λύκειο Σίνδου (2005), αποφάσισε αρχικά να σπουδάσει στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2005-2009).

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης λαμβάνοντας το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών σπουδών στην Κατεύθυνση «Ιστορία της Εκκλησίας και Δογματική Θεολογία» με γνωστικό αντικείμενο τη «Δογματική και Συμβολική Θεολογία» (2014). Τα ενδιαφέροντα του, ωστόσο, δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην αρχαιογνωστική επιστήμη· απλώνονται, επίσης, στο χώρο της τέχνης και του Νεότερου Ευρωπαϊκού στοχασμού. Αξίζει επιπλέον να αναφερθούμε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία της εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής με θέμα το θρησκευτικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο του κινηματογράφου του 20ου αιώνα.

Έχει εργαστεί ως υπάλληλος γραμματείας στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (2009), αλλά και ως υπάλληλος τμήματος στο Τμήμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2011-2014). Μολαταύτα, το όνομα του έχει συνδεθεί κυρίως με την παραγωγή και την παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπομπής “Konstantinos Diginˈ 2 The Music”.

Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά και δηλώνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

  • Στον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων από: 2017
  • Θέση στον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων: Αρχισυντάκτης
  • Επικοινωνία: press@eoellas.org