WEB TV-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ΔΕΣ ΤΟ WEB TV ΜΑΣ

  • ΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΓΝΑΤΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • ΔΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ

Στιγμιότυπο 2016-03-04, 6.32.37 μ.μ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ

Συγγραφέας: Νικόλαος Μοσκοφίδης

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις ΕΟΕ ΣΚΕΨΙΣ και Εκδόσεις Ήλεκτρον

Τιμή: 12,67 ευρώ

Isbn: 978-618-82013-3-0

Σελίδες: 175

Περίληψη:

Το βιβλίο, Μηνύματα αγάπης και ελπίδας, είναι αφιερωμένο στη μονάκριβη και πολυαγαπημένη μου κόρη Ειρήνη, που την έχασα νωρίς, τόσο γρήγορα, τόσο αναπάντεχα, τόσο άδικα. Αυτόφωτη γεμάτη αγάπη για την ζωή και για όλους, θα είναι πάντα στις καρδίες μας. Για σένα κόρη μου… Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι τυχαίος. Είναι το 8ο ποιητικό έργο του Νικόλαου Μοσκοφίδη που με μεγαλύτερη ακόμη πυγμή και σταθερότητα καθιερώθηκε παγκόσμιος ποιητής μέσα από την αγάπη του κόσμου, γιατί ο ποιητής, γράφει με στην γλώσσα της αγάπης, έρχεται να σώσει ότι απέμεινε από τις πανανθρώπινες αξίες και να μς θυμίσει ποιός είναι ο προορισμός μας…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Ο Ν. Μοσκοφίδης, επιστήμων θεολόγος, γεννήθηκε στη Δράμα από Μικρασιάτες γονείς και με πνευματικές ρίζες βαθιά χωμένες στα Άγια Χώματα των προγόνων του, έρχεται με τους πρωτότυπους εκφραστικούς στίχους του να μας θυμίσει ότι η ποίηση είναι Τέχνη του Λόγου…

Λέξεις λόγιες, αλλά και λέξεις απλές, καθημερινές, στίχοι με μουσικότητα που κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται την τρυφερότητα μιας οικείας ευγενικής ψυχής, ο Ν. Μοσκοφίδης στο δεύτερο μόλις βιβλίο του, <Σκιρτήματα Καρδιάς>, μας μιλά ταπεινά και απλά για τον θησαυρό του Ελληνισμού , την Ορθοδοξία, καταφέρνοντας με την μετάδοση της δικής του Πίστης, των θεολογικών του σκέψεων και συναισθημάτων, να συγκινήσει ακόμη και μη θρήσκους αναγνώστες.

Αρκετές οι ποιητικές συλλογές στην εργογραφία του Βορειοελλαδίτη γνωστού ποιητή Ν. Μ., μια μικρή αναφορά-παρουσίαση της πρόσφατης δουλειάς του δημιουργού ακολουθεί, αναφορά στο 7ο λοιπόν βιβλίο του ποιητή που είναι…

<Νεανικές Δροσοσταλίδες Αγάπης>/Θεσσαλονίκη 2014, ο τίτλος της συλλογής , συλλογής   με ποιήματα από την αισθηματική ζωή του δημιουργού, τις νεανικές του αναμνήσεις, προσωπικά του βιώματα. Ποίηση εσωτερική, στοχαστική, νεανικό ταξίδι στο όνειρο, υποβόσκων ερωτισμός και υπαρξιακή αναζήτηση, τα χαρακτηριστικά της συλλογής.

Ο Νικόλαος Μοσκοφίδης, τυγχάνει ποιητής με πολλές βραβεύσεις και πολλές –πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το αξίζει.

<Νεανικές Δροσοσταλίδες Αγάπης>, η πρόσφατη δουλειά του, σύντομα δε στην εργογραφία του θα προστεθεί ακόμα ένας τίτλος, αυτός της 8ης ποιητικής συλλογής του.

Ο ποιητής, μικρό αγόρι μόλις 8 ετών, έχασε την όρασή του από έκρηξη καπνογόνου χειροβομβίδας κατά την διάρκεια της Βουλγαρικής Κατοχής, τραυματική εμπειρία που δεν στάθηκε εμπόδιο στην μετέπειτα λαμπρή επαγγελματική και λογοτεχνική του πορεία.

<Ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω>, ο υπότιτλος της συλλογής του <Σκιρτήματα Καρδιάς> που προανέφερα, και, ποιητής όσο υπάρχει ο Ν. Μ., μέσα από τους λυρικούς και με μουσικότητα στίχους του υπηρετεί με σεβασμό την τέχνη της ποιήσεως, αδιαλείπτως περίπου 60 έτη.

Ο Νικόλαος Μοσκοφίδης τελεί μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.

 

Άμεση Αγορά στην Θεσσαλονίκη:

Εκδοτικός Οίκος ΕΟΕ, ΣΚΕΨΙΣ

Λ.Καλλιθεάς 84 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης

2313 022-040

The Barrister cafe lounge bookshop

Φράγκων 3

Άμεση Αγορά στην Αθήνα

Εκδοτικός Οίκος Ήλεκτρον

Σκουφά 81 Αθήνα

210 3605305

Για την υπόλοιπη Ελλάδα δηλώστε ενδιαφέρον στην φόρμα και μετά την επικοινωνία μαζί σας θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς με αντικαταβολή: