Αρχική Πέτρος Σοφιανίδης

Πέτρος Σοφιανίδης

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε το 1992 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Μόλις αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο, δούλεψε για περίπου τέσσερα χρόνια σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, αποκτώντας έτσι πλούσια εμπειρία σαν τεχνικός και πωλητής. Σχεδόν ταυτόχρονα σπούδασε και  τελειώσε τις  σπουδές του στο ΙΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας.

Η αγάπη που είχε πάντα  για την μουσική και συγκεκριμένα την Rock,  τον οδήγησαν σε νεαρή ηλικία να ασχοληθεί με την κιθάρα και εν συνεχεία να ιδρύσει το συγκρότημα Sparklight. Πραγματοποίησαν αρκετές Live εμφανίσεις σε μαγαζιά και συναυλιακούς χώρους της πόλης, ενώ αποκορύφωμα όλων ήταν η κυκλοφορία ενός EP με δυο δικά τους τραγούδια το 2014. Πλέον κάνει solo καριέρα και τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του single, κάνοντας όλη την παραγωγή ο ίδιος στο εξοπλισμένο home studio που διαθέτει. Αγαπάει πολύ την σύνθεση μουσικής και θέλει συνέχεια να δημιουργεί.

Παράλληλα ασχολείται με το ραδιόφωνο παρουσιάζοντας τα τελευταία δυο χρόνια την διασκεδαστική εκπομπή με τίτλο “Temple of Rock”. Ακόμα είναι αρθρογράφος στο rock περιοδικό www.feelarocka.com από το 2012 , με κύρια ασχολία την παρουσίαση μουσικών albums. Επίσης δοκιμάζει τον εαυτό του στην συγγραφή, γράφοντας ιστορίες που πηγάζουν από την φαντασία του.

Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια.Πιστεύει πως είναι το νόημα της ζωής, καθώς ανοίγουν τους ορίζοντές μας και γεμίζουμε με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

  • Στον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων από: 2017
  • Θέση στον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων: Ηχοληψία, Μουσική Παραγωγή
  • Επικοινωνία: tv@eoellas.org