ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά κι εμείς, ως Έλληνες, συνεχίζουμε να οδεύουμε στην πεπατημένη, κατά τα γνωστά. Πολυδιάσπαση, διχόνοια, έριδες και μίζερες τακτικές, μέχρις επιπέδου συνωμοτικού. Ύστερα, περιμένουμε να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ. Καλώς ή κακώς όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εμείς στον ΕΟΕ, ναι, κάνουμε κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Όχι, επειδή δεν υπάρχουν κι άλλοι σαν εμάς, αλλά επειδή εμείς έχουμε τον δικό μας τρόπο, έναν άλλον τρόπο από αυτόν που συνήθως ακολουθείται. Κι αυτό δεν είναι εγωπάθεια αλλά φορτίο βαρύ, που τις περισσότερες φορές, όσοι είναι από έξω δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Είναι φορτίο που επιλέγουμε να κουβαλήσουμε για εμάς, αλλά και για όλους εσάς που σας θεωρούμε αδερφούς μας, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους. Είναι ακόμα και ευθύνη, μια μεγάλη ευθύνη απέναντί σας, απέναντι στους εαυτούς μας και την Ιστορία, για τα όσα λέμε, τα όσα πράττουμε και τα όσα θέλουμε να εμπνεύσουμε σε όλους σας. Η έρευνα, το ταξίδι και η ψυχή που βάζουμε σε όλα όσα κάνουμε, έχουν ως στόχο την Αλήθεια και την επίτευξη ενός διαφορετικού, πιο ουσιαστικού και καλύτερου τρόπου ζωής. Τέλειος δεν είναι κανείς, αλλά από την άλλη, με τα λάθη εξελίσσεσαι, γίνεσαι καλύτερος και ως γνωστόν, δεν κάνει λάθη αυτός που δεν δρα. Κι εμείς δρούμε και καλούμε κι εσάς να κάνετε το ίδιο.

Δεν επιλέγουμε συχνά να παρεμβαίνουμε κατ’ αυτό τον τρόπο, αλλά κάποιες φορές η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή φόβος. Ε, λοιπόν, δεν είναι τίποτε από τα δύο. Είναι συνειδητή και στοχευμένη επιλογή. Είναι αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν, δεν θέλουν ή δεν είναι η δουλειά τους να καταλάβουν. Στα λόγια υπήρξαν πολλοί «φίλοι»· οι πράξεις, ωστόσο, έδειξαν άλλα. Όταν τείνεις χείρα φιλίας και θες να συνυπάρξεις και να συνεργαστείς με τον άλλο, εισπράττεις λάσπη και άρνηση και μάλιστα φτάνουν κάποτε στο σημείο, να σε τοποθετούν – δίχως κάποιο προφανές ή εύλογο όφελος – στις τάξεις αυτών που είναι ξεκάθαρα εχθροί σου και με τους οποίους έχεις συγκρουστεί στο παρελθόν ανοιχτά. Μιλούνε όλοι για Ελλάδα, αλλά κανείς δεν προτίθεται να συμπαραταχθεί με κανέναν, γιατί πάντα κάτι βρίσκει να του προσάψει. Είμαστε όλοι εχθροί μεταξύ εχθρών σε αυτόν τον τόπο τελικά…Όταν εσύ γιγαντώνεσαι και δημιουργείς, κάποιοι πασχίζουν να σε μειώσουν, να σε υποβαθμίσουν με ψιθύρους στην σκιά, γιατί δεν έχουν την δύναμη να κάνουν κάτι άλλο· με ψέμματα και διαβολές προσπαθούν να πάρουν σάρκα από την σάρκα σου και διατείνονται ότι βρίσκονται στο σημείο που βρίσκεσαι κι εσύ. Όμως, εσύ δημιουργείς υποδομές, ενώ αυτοί δεν έχουν τίποτε (το οποίο δεν είναι αφεαυτού μεμπτό, αλλά εξαρτάται από τις προθέσεις και τις πρακτικές σου) και όμως, πάλι θα σε κατηγορήσουν γιατί η δική τους γύμνια δεν κρύβεται διαφορετικά. Κι αν κάποια στιγμή χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια, από αυτούς που πιστεύουν σε σένα, για να την επιστρέψεις πίσω στους ίδιους παρουσιάζοντας έργο, θα βρουν πάλι να πουν ότι, τάχα, είναι το χρήμα που κυνηγάς. Ας σταματήσουμε πια να προσφέρουμε όλοι μας απλόχερα την ελευθερία μας, την ψυχή μας και την πατρίδα βορά σε αυτούς που θέλουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης, κι ας κάνουμε κάποια στιγμή τα λόγια μας πράξη! Εμείς είμαστε εδώ για όλους σας, για όποιον έχει καθαρή καρδία και βλέμμα αυθεντικό, να σταθούμε δίπλα δίπλα στις μάχες που έρχονται. Σε εκείνους, όμως, που θα επιλέξουν να μιλήσουν ή να πράξουν κακόβουλα εναντίον μας, θα είμαστε αμείλικτοι. Οι καιροί θα δείξουν ποιος τελικά υπηρετεί ποιον σκοπό. Οι ώρες τρέχουν και το νερό ήδη κυλάει στο αυλάκι…

Κι επειδή την ελληνική μας ταυτότητα δεν θα την παραχωρήσουμε σε κανέναν καινοφανή «ήρωα», σε κανέναν απαίδευτο «επαναστάτη» και σε κανέναν όψιμο «Ελληναρά», θα αφήσουμε να μιλήσουν οι πρόγονοί μας ποιητές. Ας αποφασίσει ο καθένας πού θα επιλέξει να ανήκει. Εμείς το έχουμε ήδη κάνει!!!

«Tο νου του στα στρεψόδικα λόγια των άδικων ανθρώπων!
εκείνων που δεν λογαριάζουν τους θεούς τους αθάνατους, και, με
το μάτι τους μονίμως στραμμένο στα ξένα αγαθά, συνωμοτούν
χωρίς αιδώ, για να προωθήσουν τα άνομα σχέδιά τους.»

Θέογνις (ελεγειακός ποιητής από τα Μέγαρα)

«ω Mεγακλή, που κέρδισες εσύ κι οι πρόγονοί σου·
και για τη νέα σου επιτυχία μεγάλη είν’ η χαρά μου·
μόνο λυπάμαι που φθόνος είν’ η ανταμοιβή
για τα ωραία έργα.»

Πίνδαρος (κορυφαίος χορικός ποιητής από την Θήβα)

Γραφείο Τύπου ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *