Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Αυτές τις ημέρες που η πατρίδα μας περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της από την μεταπολίτευση και μετά, εμείς σαν ΕΟΕ, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στον καθένα από εσάς με ενότητα μα πάνω από όλα με καθαρή συνείδηση. Μέσα σε τέτοιες καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους μας, ο Οργανισμός επεξεργάζεται τρόπους για να σταθεί δίπλα σας έμπρακτα. Έτσι από τα πρώτα πράγματα που θα γίνουν από εμάς είναι από αύριο να είναι ανοιχτά τα γραφεία του Οργανισμού στην Θεσσαλονίκη (Καλλιθέας 84 Αμπελόκηποι) 18:00 με 22:00 και να προσφέρουν ένα δωρεάν καφέ και μια στέγη για συζήτηση προς όλους! Πρώτα από όλα όμως πρέπει να προσέξουμε όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές μας εντός και εκτός χώρας. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραδώσουμε στις επόμενες γενιές απλά τέσσερις γραμμές που θα μας διαχωρίζουν από τα άλλα κράτη. Το χρωστάμε στις ζωές μας, στους αγώνες μας, στην οικογένεια μας και σε όλους αυτούς που πέθαναν για να μπορούμε εμείς να πάμε την Κυριακή και να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, ελεύθερα και δημοκρατικά.

Από το Σάββατο, μέχρι σήμερα αλλά και τι υπόλοιπες μέρες η τρομοκρατία των ειδήσεων δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει. Τα επιχειρήματά τους καταντούν πλέον γελοία. Έχουν να κατηγορήσουν ακόμη και για το γεγονός ότι το «όχι» μπήκε πρώτο, αντί του «ναι». Αν εμείς θέλουμε να πιούμε μια συγκριμένη μπύρα, θα επηρεαστούμε αν ο σερβιτόρος μας πει αυτή τη μάρκα δεύτερη αντί για πρώτη; Πληρωμένοι εκφοβιστές των πολιτών που τόσα χρόνια έχουν κάνει περιουσίες με μόνη δουλειά τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, έχουν το θράσος στην πιο κρίσιμη στιγμή να ρίχνουν κατηγορίες που οι ίδιοι θα έπρεπε να κατηγορούνται γι αυτές. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται από απειλές με σκοπό να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί μια μοίρα που οι άλλοι έχουν αποφασίσει για τον ίδιο. Θα το δεχτούμε; Το κλείσιμο των τραπεζών δεν ήταν τίποτα άλλο από ακόμα έναν εκφοβισμό. Γιατί να κρατήσει μια εβδομάδα; Για να μας κάμψουν το ηθικό, να σπάσουν τον τσαμπουκά μας, να μας κάνουν να σερνόμαστε. Απέδειξε ότι δεν είσαι τέτοιος λοιπόν. Τι να φοβηθείς; Είδες αν όχι τους γονείς και τους παππούδες σου να παρακαλάνε για μια σακούλα αλεύρι, είδες παιδιά να λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα, είδες ανθρώπους με προβλήματα υγείας να πεθαίνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα, είδες άτομα να αυτοκτονούν στη διπλανή πόρτα, είδες τα παιδιά σου να φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον και είδες τα παιδιά σου να επιστρέφουν με κομμένα τα φτερά σε σένα επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά, και τις θυσίες σου να τα σπουδάσεις να πηγαίνουν χαμένες. Βρέθηκες μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς να παίρνεις συντάξεις πείνας ή να μην παίρνεις καθόλου σύνταξη. Και τόσα χρόνια σε τρομοκρατούν Έλληνα. Πάντα κάποιος πάνω από το κεφάλι σου, σου υποδεικνύει τι να κάνεις.

Δεν είσαι μαριονέτα, για το Θεό!! Τι άλλο να φοβηθείς πια; Μην κάνεις πίσω σε αυτά που πιστεύεις επειδή σου κουνάνε το δάχτυλο και σου δείχνουν ένα ζοφερό μέλλον. Σε έχουν ρίξει σε ένα άπατο πηγάδι και σου ρίχνουν ένα σχοινί που δεν φτάνεις να το πιάσεις κι έτσι λένε ότι σε σώζουν. Αλλά θυμήσου: Η ζωή σου πάει εκεί που εσύ την πας. Η αρχή έγινε, ξεκίνα να σκαρφαλώνεις.

Εάν ΟΧΙ εμείς, τότε ποιοί; Εάν ΟΧΙ τώρα, τότε πότε; Εάν ΟΧΙ εδώ τότε που;

Γραφείο Τύπου ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *