ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΗ

Με τα όρια να φαντάζουν δυσδιάκριτα και σχεδόν περιττά για κάποιους, οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη περί γενοκτονίας ή εθνοκάθαρσης διχάζουν τον Ποντιακό ελληνισμό και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ εν έτη 1948 γενοκτονία ονομάζουμε δολοφονικές πράξεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης φυλετικής ομάδας ανθρώπων κάνοντας τον όρο “εθνοκάθαρση” να μοιάζει παράταιρος το λιγότερο.

Πόσο δόλιο είναι άραγε να ψάχνουμε ντροπαλά ψευδώνυμα για πράξεις οι οποίες δεν χρίζουν αναθεώρηση; Πόσο μάλλον εποχές που ο ελληνισμός βρίσκεται πρώτα από όλα σε τόσο μεγάλη πολιτιστική κρίση βάζοντας την οικονομία σε δευτερεύουσα θέση.

Βίαιες μετατοπίσεις ανθρώπων, ηθελημένες παρεμβάσεις στις συνθήκες ζωής  και πρόκληση σοβαρών σωματικών ή ψυχολογικών τραυμάτων όπως θα έλεγε και ο ΟΗΕ, ήταν αρκετά για να θεωρηθεί περιττή ενότητα στα βιβλία προκαλώντας αιφνίδια και ανεξήγητη αφαίρεση του κεφαλαίου που περιέχει την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ποια ήταν άραγε τα ιστορικά κριτήρια που θεωρήθηκαν αρκετά ασήμαντα για την αφαίρεση του κεφαλαίου;

Ξεκινώντας από την ιδεολογία, συνεχίζοντας με το κόμμα, την συνιστώσα και καταλήγουμε να ψάχνουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα σε εποχιακές καρικατούρες.

Γραφείο Τύπου ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *