ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μάλλον το να κατακτήσεις ένα ολυμπιακό μετάλλιο παλεύοντας ως στο τέλος δεν είναι και τόσο σημαντικό. Δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε κάποιοι συνένοχοι της σημερινής κατάστασης της χώρας, που έχουν -και μόνο- την τύχη να κυβερνούν, να παραστούν στο αερόδρομιο και να υποδεχτούν έναν ήρωα Ολυμπιονίκη. Φυσικά για την απόλυτη κατάντια της σχέσης μεταξύ πολιτείας και αθλητισμού δεν φταίει μόνο η μια πλευρά αλλά και η πλευρά των παρατρεχάμενων με το χώρο του αθλητισμού.

Οπαδικά sites που μαλώνουν για την διαφημιστική πίτα των clicks, αθλητικοί κομματικοί δημοσιογράφοι που έγλειφαν για μια θέση σε κρατικά και μη τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, συντελούν και αυτοί στην απόλυτη εξαθλίωση της σχέσης πολιτείας – αθλητισμού.

Όταν ο καλύτερος παράγοντας αθλητισμού είναι αυτός που έχει πολλά λεφτά (που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι και δικά του) αλλά καθόλου ιδέα από αθλητισμό και η πολιτεία σε συνάρτηση με τα αθλητικά media τον προμοτάρουν ασύστολα τότε σίγουρα και δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι αυτοί τις ευθύνες τους απέναντι στην νέα γενιά. Απέναντι όμως και στην παλιά γενιά που την φανάτισαν και μετάλλαξαν τους φιλάθλους σε οπαδούς.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι λοιπόν καταφέρνουν στο να γίνουν καθημερινά ρεζίλι. Το σημερινό περιστατικό, του ότι
κανείς “επίσημος” στο αεροδρόμιο για να καλωσορίσει τον αργυρό Ολυμπιονίκη στα 10.000 μέτρα ανοιχτής θάλασσας, μας δείχνει περίτρανα κάτι απλό: Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου.

Από τον ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *