ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ κ. Χ. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων ενεργώντας πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στην ενημέρωση των πολιτών ανακοινώνει τα εξής:

Στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός COVID-19 , η ακριβής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών είναι επιβεβλημένη.

Πέραν λοιπόν από κάθε μορφής συνωμοσιολογίες και μετά από έρευνα για τις επιδημίες που “χτύπησαν” την ανθρωπότητα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα, διαπιστώθηκε ότι ο ιός COVID-19 , είναι συνέχεια των ιών που προκάλεσαν την πανδημία το 1918, την λεγόμενη Ισπανική γρίπη, με περίπου 30.000.000 νεκρούς αλλά και την πανδημία της γρίπης H3N2 το 1968, της οποίας το χαρακτηριστικό ήταν επίσης η ραγδαία εξάπλωση της με σχεδόν 1.000.000 νεκρούς.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι αυτού του τύπου οι ιοί εμφανίζονται στην ανθρωπότητα περίπου ανά μισό αιώνα. Για τον λόγο αυτό η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και διάσημοι επιδημιολόγοι έκαναν πρόσφατα αναφορές ότι περίμεναν την εμφάνιση του.
Τώρα όσον αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, επίσης οι οικονομολόγοι προέβλεπαν παγκόσμια ύφεση της τάξεως του 0,8% η οποία με την εμφάνιση της επιδημίας επιταχύνθηκε και προφανώς θα επιδεινωθεί.

Σαφέστατα, θα επηρεάσει τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες όπως είναι και η Ελλάδα, η πατρίδα μας.

Για τόν λόγο αυτό ας αφήσουμε όλοι κατά μέρους τις δεύτερες και τρίτες σκέψεις που μπορεί να έχει ο καθένας, και όλοι μαζί ας ενεργήσουμε ορθολογικά και με στρατηγική.

Ορθολογικά αντιμετωπίζοντας ένα υπαρκτό θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, εφαρμόζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε απόλυτο βαθμό, έτσι ώστε παρακολουθώντας πως εξελίχθηκε το φαινόμενο στην Κίνα βγάζοντας πραγματικά συμπεράσματα έτσι να μπορέσουμε να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού και να μηδενίσουμε τα κρούσματα και τους θανάτους.

Ενεργώντας στρατηγικά και με ορίζοντα την επόμενη μέρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όσο πιο γρήγορα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση τόσο πιο γρήγορα θα επανακάμψει η αγορά και η οικονομία της χώρας.
Ο τρόπος είναι ένας.
ΜEΝΟΥΜΕ ΣΠIΤΙ!!!!!!!

Χρήστος Μακρόπουλος, Πρόεδρος ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *