ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 4 Μαΐου και μετά, θα θέλαμε ως οργανισμός να επικεντρωθούμε στα μέτρα που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων και να παραθέσουμε την θέση μας και τους προβληματισμούς μας σχετικά με αυτό το σοβαρό ζήτημα. Σαφώς, τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση, και ως προς τον χρόνο που πάρθηκαν, αλλά και ως προς τον τρόπο που εφαρμόστηκαν, έφεραν αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα, όπως είναι ο περιορισμός των κρουσμάτων και η μη ραγδαία εξάπλωση του ιού, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στο πολύπαθο σύστημα υγείας να οργανωθεί και να προετοιμασθεί. Όλη αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους πολίτες κινδυνεύει να εξανεμιστεί από μια απόφαση χωρίς λογική.

Και αν υπάρχει κάποια λογική όσον αφορά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – όπως γνωρίζουμε η παρουσία των μαθητών της τελευταίας τάξης του Λυκείου είναι υποτονική, αφού οι μαθητές αυτό το χρονικό διάστημα επιλέγουν τα φροντιστήρια – δεν υπάρχει καμία λογική, μετά από μια εβδομάδα να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία για τις υπόλοιπες πέντε τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, όταν γνωρίζουμε από τις ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας και των επιστημόνων, ότι ο ιός παραμένει ζωντανός πάνω σε στερεά αντικείμενα έως και 24 ώρες και ότι τα συμπτώματα από κάποιο μολυσμένο άτομο εμφανίζονται μετά από δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες. Αν αναλογιστούμε λοιπόν ότι ένας μολυσμένος μαθητής ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, σε διάστημα δέκα ημερών σε πόσους μπορεί να μεταδώσει τον ιό, αυτό είναι πισωγύρισμα και καταστροφή.

Από την στιγμή λοιπόν που δεν υπολείπεται ούτε ένας μήνας διδασκαλίας και ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία, πιστεύουμε ακράδαντα ως Οργανισμός, υιοθετώντας απόλυτα τις απόψεις έγκριτων επιστημόνων, γιατρών, επιδημιολόγων, μαθηματικών και στρατηγικών αναλυτών, ότι το άνοιγμα των σχολείων Μέσης εκπαίδευσης είναι άκρως επικίνδυνο μέτρο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της αυτές τις παραμέτρους και θα άρει αυτήν την απόφαση εγκαίρως.

Υ.Γ.: Ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέγεται ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία.

Χρήστος Μακρόπουλος, Πρόεδρος ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *