ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ “ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε με θαυμασμό, πως κάποιες φυλλάδες μπορούν να κατρακυλήσουν όλο και πιο χαμηλά. Αναλυτικότερα, η ηλεκτρονική έκδοση της “εφημερίδας” ΑΥΓΗ αλλά και η ηλεκτρονική έκδοση της “εφημερίδας” των “συντακτών” στοχοποίησαν, όπως ξέρουν καλά να κάνουν, τον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη Νετ, όλους τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που συνεργαζόμαστε αλλά και εμάς τους ίδιους. Ο λόγος; Μια τηλεοπτική μας εκπομπή, με τίτλο “Αποκάλυψις” του Ιωάννη Παπαζήση και της Μαρίας Κυπραίου, με θέμα “Νομικές συμβουλές για τον covid-19”. 

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής της νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Κωνστανίνος Βαθιώτης και ο συνταγματολόγος, Βασίλειος Σπύρου. Στην εκπομπή ακούστηκαν κάποια λεγόμενα των καλεσμένων που εμείς σαν Ε.Ο.Ε δεν τα ασπαζόμαστε, ούτε τα υοθετούμε και το έχουμε αποδείξει, μιας και ήμασταν οι πρώτοι που κλείσαμε τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα από την γενική καραντίνα του Μαρτίου, αλλά και αναρτήσαμε δημόσια τις παρακάτω ανακοινώσεις υπέρ του “Μένουμε Σπίτι” και υπέρ του “Μένουμε Ασφαλείς” https://www.eoellas.org/2020/03/19/corona-eoellas/ και https://www.eoellas.org/2020/04/18/minima-dioikisis/  

Επειδή όμως τα κομματικά γυαλιά δεν τους βοηθούν να δουν πέραν της μύτης τους, που είναι και μεγάλη από τις αναλήθειες που παρουσιάζουν για αλήθειες, ξέχασαν να προσέξουν ότι στην εισαγωγή κάθε εκπομπής προβάλλεται το παρακάτω μήνυμα: “Στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης και λόγου οι συντελεστές του Ερευνητικού Οργανισμού καθώς και τα προσκεκλημένα πρόσωπα εκφέρουν τις προσωπικές τους απόψεις και δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις του Οργανισμού.” Φυσικά, μετά το τέλος της εκπομπής και παρότι ο παρουσιαστής Ιωάννης Παπαζήσης αναφέρει 3 φορές ότι δεν ασπάζεται και δεν συμφωνεί με τα λεγόμενα του καλεσμένου, παρόλο που στην αρχή του επεισόδιου ο Ιωάννης Παπαζήσης αναφέρει πως θα γίνουν οι ίδιες 6 ερωτήσεις και στους 2 καλεσμένους, στον δεύτερο γίνονται μόνο 3, εξαιτίας των λεγόμενων του. 

Υπήρξε ισχυρή παρατήρηση της διοίκησης του Οργανισμού προς τους παρουσιαστές. Εμείς όμως, “δημοσιογράφοι” της Αυγής και “συντάκτες” της “εφημερίδας” των συντακτών, δεν στέλνουμε νωρίτερα τις ερωτήσεις στους καλεσμένους μας για να γνωρίζουμε το τι θα πουν και γι’ αυτό δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις απαντήσεις τους.

Σημαντικό δε, είναι ότι σε εμάς δεν ανήκει κάποιος “καναλάρχης” από κανάλι της περιφέρειας των συνεργασιών μας, σε εσάς; Θα θέλαμε να απαντήστε δημόσια σε αυτό, για να γνωρίζουν όλοι δημοκρατικά και ελεύθερα ποιος έκανε την καταγγελία προς το ΕΣΡ αλλά και τι εξυπηρετεί ο σταθμός του! 

Επίσης, με λύπη μας βλέπουμε την εξαίρετη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Πέτσα προς το θέμα, να χλευάζεται με απαξιωτικό τρόπο από τα παραπάνω 2 μέσα και αναρωτιόμαστε αν αυτά τα μέσα έχουν τον δημοκρατικό φραγμό να δεχτούν, άκουσον άκουσον, την τοποθέτηση ενός εκλεγμένου δημοκρατικά κυβερνητικού εκπροσώπου!

Ας απαντήσουμε όμως στην αριστερόστροφη ασυναρτησία με δημοκρατικές αλήθειες. Ψευδώς αναφέρεται στα κατάπτυστα αυτά δημοσιεύματα ότι ο Ε.Ο.Ε παράγει εκπομπές συνωμοσίας μιας και οι φετινές μας εκπομπές έχουν τις εξής θεματολογίες: Ape Hunters (εκπομπή για τον κόσμο των μοτοσυκλετών), Lab Stories (εκπομπή για ιστορικές και κοινωνικές έρευνες) Συνεντεύξεις (εκπομπή συνεντεύξεων με επιστήμονες και δημοσιογράφους) Μύθοι και Θρύλοι ( ντοκιμαντέρ με ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό) Παχυσαρκία (ντοκιμαντέρ για την παχυσαρκία) και Αποκάλυψις ( εκπομπή για κοινωνικά, οικονομικά και ιστορικά ζητήματα) και Museum Tour ( μια εκπομπή σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα παγκόσμια μουσεία όπως ενδεικτικά θα αναφέρουμε Guggenheim museum, Μπιλμπάο, Palazzo Reale Genova, Γένοβα, Μusée des arts et métiers, Παρίσι). Ψευδώς αναφέρεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Πρόδρομος Κοφσανίδης πραγματοποιεί εκπομπή με τίτλο Θεωρίες Συνωμοσίας και οτι αυτή είναι παραγωγής του Οργανισμού. Η εν λόγο εκπομπή προβλήθηκε σε μόνο 5 επεισόδια εντός του καλοκαιριού και έπειτα ολοκληρώθηκε. Επίσης η παραγωγή της εκπομπής ήταν της Εγνατίας Τηλεόρασης, κάτι που μπορεί να καταλάβει και ένας πρωτοετής της δημοσιογραφίας άλλα μάλλον όχι τα λαγωνικά της Αυγής και της “εφημερίδας” των “συντακτών”. Ψευδείς η αναφορά τους για την συνεργασία μας και με το εν λόγο κανάλι πoυ έχει τερματιστεί από το τέλος Αυγούστου για άλλους λόγους.

Τιμητική παρ’ όλα αυτά η αναφορά τους ότι ήμασταν και είμαστε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Ψευδής η αναφορά τους με ό,τι έχει σχέση με το Διεπιστημονικό Συνέδριο για τον Covid-19 μιας και πολλάκις έχουμε τοποθετηθεί δημόσια ότι ουδεμία σχέση έχουμε με την οργάνωση του, μιας και εμείς ΜΟΝΟ το ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ διαδικτυακά.

Επιπρόσθετα, ενώ έχουμε θέσει στην αρχή μία ερώτηση που θα θέλαμε να απαντηθεί δημόσια, θα θέσουμε και ένα δεύτερο και τελευταίο ερώτημα. Πόσο επικίνδυνο είναι για την δημόσια υγεία, ειδικά σε περιοχές όπως η Αττική που ο κορωνοϊός ακμάζει, τον οποίο δεν αρνούμαστε, να προβάλλεται από τις εν λόγω “εφημερίδες” ο αντιφασιστικός συνωστισμός και μάλιστα χωρίς μάσκες για μια “ιστορική” ημέρα, ιστορική γιατί η δικαιοσύνη έκανε το αυτονόητο και καταδίκασε τα άκρα και την ακροδεξιά; 

Μάλιστα η προβολή του συνωστισμού και χωρίς μάσκες ως επί το πλείστον έγινε από τις 2 “εφημερίδες” που έχουν λάβει πάνω από 15.000 ευρώ χρηματική επιδότηση για τις καμπάνιες “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”.

Υποκρισία προς το πρόσωπο της δημοκρατίας αλλά και της δικαιοσύνης…Τέλος, θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα προς τη φασίζουσα στοχοποίηση μας αλλά και των συνεργατών μας που απλά προβάλλουν ΔΩΡΕΑΝ τις εκπαιδευτικές και ιστορικές παραγωγές μας. Ο αγώνας κατά του ρατσισμού προς τις αντίθετες απόψεις θα συνεχιστεί για την Δημοκρατία και των πλουραλισμό των απόψεων εφόσον ισχύει ακόμη το σύνταγμα της Ελλάδος.

Ε.Ο.Ε.