FAQ

Μάθε περισσότερα για τον οργανισμό!

Τι είναι ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων και τι πραγματεύεται;

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων είναι ένας δημοσιογραφικός οργανισμός που δραστηριοποιείται πάνω στους τομείς της έρευνας, μέσων μαζικής ενημερώσης και του πολιτισμού. Αναλυτικά η ταυτότηα του Οργανισμού εδώ http://eoellas.org/eoellas

Από πότε λειτουργεί ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων και ποια είναι η εξελικτική του πορεία;

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων ιδρύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2001. Εδώ και 18 χρόνια έχει πρωτοπορήσει σε πολλούς τομείς στην χώρα μας και μέσα από την πορεία του έχουν ξεχωρίσει αρκετά σπουδαία επιτεύγματα τα οποία μπορείτε να δείτε από εδώ http://eoellas.org/timeline

Ποιος είναι ο στόχος του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων;

Ο στόχος του Οργανισμού είναι η διάσωση και διάδωση της γνώσης με κάθε μέσο καθώς και η υποστήριξη όλων των ερευνητών μέσα από μια δημοκρατική κοινότητα ελεύθερης έκφρασης.

Είναι δημόσιος ή ιδιωτικός Οργανισμός;

Ο Οργανισμός είναι ιδιωτικός και ουδεμία σχέση έχει με το δημόσιο.

Που μπορεί κάποιος να αναζητήσει το έργο του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων;

Μέσα από το site μας ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί και να διαβάσει όλες τις έρευνές μας, να δει το τηλεοπτικό μας κανάλι, να εξερευνήσει όλο το φωτογραφικό μας αρχείο, να ακούσει τα δύο ραδιόφωνα μας αλλά και να αλληλεπιδράσει μέσα από δεκάδες άλλες επιλογές. Επίσης μέρος του τηλεοπτικoύ περιεχόμενου του Οργανισμού προβάλλεται σε πολλά περιφεριακά αλλά και πανελλήνια κανάλια. Τέλος οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει τα δύο μας έντυπα περιοδικά αλλά και τις εκδόσεις μας που υπάρχουν σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Σε ποιους τομείς του Οργανισμού θα μπορούσε κάποιος να εργαστεί;

Έμμισθα, εθελοντικά ή μέσω πρακτικής κάποιος θα μπορούσε να εργαστεί σε τομείς όπως η δημοσιογραφία, η τεχνική υποστήριξη (εικόνα - ήχος), διοικητικές θέσεις, ραδιοφωνικού παραγωγού ή τηλεοπτικής παρουσίασης και τέλος στο κομμάτι της επιμέλειας βιβλίων.

Ποια προσόντα πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει μέλος του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων;

Η αγάπη για έρευνα αλλά και τα όνειρα για εξέλιξη και πρόοδο είναι τα δύο βασικά συστατικά που αναζητά ο Οργανισμούς σε κάθε νέο συνεργάτη του. Στην συνέχεια κάθε θέση απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα που είναι σημαντικό κάθε μελλοντικός συνεργάτης να έχει.

Υπάρχουν κάποιες σημαντικές συνεργασίες που κατόρθωσε ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων μέχρι σήμερα;

Οι σημαντικότερες συνεργασίες αυτή την στιγμή είναι, με το κορυφαίο Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α., Hellas FM, με το νούμερο ένα ενημερωτικό site στην χώρα μας, zougla.gr, με σπουδαίους εκδοτικούς οίκους όπως Κάδμος, Ζήτρος και Φυλάτος και τέλος με αξιόλογα περιφερικά κανάλια, όπως Εγνατία Τηλεόραση, Θράκη Νετ και άλλα.

Υπάρχουν καινοτομίες που έχει εντάξει ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων στον χώρο της ενημέρωσης;

Οι σημαντικότερες καινοτομίες είναι οτι δημιουργήσαμε το πρώτο Ελληνικό κανάλι στο youtube εισάγοντας τα βίντεο στην ζωή του Ελληνικού διαδυκτίου. Η εισαγωγή qr codes στα βιβλία της βιβλιοθήκης μας αλλά και εντός άρθρων πηγαίνει την έρευνα, με ένα απλό σκανάρισμα, σε άλλο επίπεδο. Τέλος το Eoellas Lab ή πιο απλά εργαστήριο έρευνας καινοτομεί επιτρέποντας όλους του χρήστες να ψάξουν και να αναζητήσουν δωρεάν, γνώση ή και πληροφορίες σε όποιον εγγραφεί δωρεάν!

Για ποιο λόγο να επιθυμεί κάποιος να γίνει μέλος στον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων;

Αρχικά η συμμετοχή μέσα σε μια οικογένεια και όχι σε έναν απρόσωπο οργανισμό καθιστά την συνεργασία μας μοναδική. Έπειτα, η εκμάθηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, η απόκτηση εμπειρίας, η συμμετοχή σε οδοιπορικά και εξωτερικά projects και τέλος η διοχέτευση συνεργατών, μέσα από τις συνεργασίες μας, σε κορυφαίες εταιρίες συντάσουν την μια και μοναδική επιλογή συνεργασίας με τον Οργανισμό!